Disse kontoene bør du følge

Det er så hyggelig at dere følger meg på bloggen og kanskje på Facebook og Instagram også.
Men hvem følger jeg med på? Jo, det skal jeg fortelle deg. Jeg elsker Instagram og jeg elsker å følge folk over hele verden som deler ekte matglede. Noen driver spisesteder, noen er kokker, hobbykokker, generelt bra og spennende folk, masse dyrekontoer (alt fra flaggermus til pandabjørner), destinasjoner som jeg drømmer meg bort til, familie (selvsagt) og gamle venner. Men jeg følger også flinke folk her i Norge som står på og deler matglede for deg og meg nesten hver eneste dag. Jeg liker å følge med på disse menneskene. Kanskje er det ikke akkurat min matstil, men jeg bøyer meg i støvet over den entusiasmen og skaperevnen som folk rundt omkring sitter med. Jeg følger faktisk så mange som 2800 kontoer på Instagram og jeg utforsker ofte nye kontoer jeg kan følge. Rett og slett fordi jeg elsker Instagram.
en uskreven og ufattelig teit regel blant de liksom-hippe-viktige-dustemikkelteite instagrammere er at du ikke skal følge for mange andre på Instagram og at tallet på antallet du skal følge må ligge under tusen, selv om du selv har mange titusener av følgere. Slik er ikke jeg. Jeg driter i slike teite «regler» og følger i hopetall. Nå skal det sies at mange ikke ønsker å følge flere enn de de umiddelbart har oversikt over, så ikke alle er opptatt av den regelen, altså.

Jeg tenkte jeg skulle dele noen norske kontoer som jeg liker veldig godt. Ingen rangering her, men det er ingen hemmelighet at jeg liker noen bedre enn andre. Sånn er det selvsagt. Sjekk dem ut og følg disse flinke folka, du også. Fellesnevneren er at alle lager mat og deler sine oppskrifter. Jeg blir ikke så inspirert av folk som spiser på restauranter, så de kontoene synes jeg ikke gir meg så mye, og derfor har jeg ikke med slike i min oversikt. Dette er kontoer til folk som kan lage mat og som koser seg med å vise andre hva de lager.
Du får ikke lange forklaringer på hver og en konto, men litt om hvorfor jeg liker dem.

Tre kontoer som jeg har stor respekt for og som jeg følger med stor glede er disse:
Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og er en mester på å lage tyrkisk mat. Jeg er selv svært glad i mat fra utlandet og lager mye mat inspirert av mine reiser og det å følge Vidar er en selvfølge hvis du vil ha er innblikk i dagliglivet i den tyrkiske storbyen. Oppskriftene er folkelige og velsmakende. Dessuten er jo Vidar trønder. Det er et stort pluss.

Veien til Rom er en snedig konto som jeg digger. Det går mest i italiensk mat for personen bak kontoen hadde på et tidspunkt som mål å lage alle retter i boken la Cucina. Nå går det i litt andre retter også. Alltid gøy å følge på stories også.

Julies Matblogg kan lage mat og hun kan inspirere både i matveien, vinmessig (en av de bak kontoen Fyllechatten) og generelt livsstilsmessig. Julie har dessverre lagt ned bloggen sin, men hun deler fremdeles oppskrifter på Instagram. Bare å følge denne dama.

Pappa uten gluten drives av en familie der tema er glutenfri mat. Jeg er ikke allergisk mot gluten, men lar meg allikevel inspirere av denne deilige kontoen og ikke minst bilder fra Hellas, som titt og ofte dukker opp i feeden (ikke så mye nå av naturlige årsaker).

Matklubben Trondheim kan alt jeg ikke kan + en del ting til. Lekre bilder og mye bakst som ser ut som det kommer rett ut av de fineste konditoriene. Stort pluss at de er trøndere også.

Far min sitt kjøkken er en kuriosa av en blogg. Geir skriver om tradisjonsmat og metoder som man kanskje har glemt. Han speker eget kjøtt, røyker egen fisk… ja, alt som er deilig.

Oslo Nam skriver om restauranter i Oslo, men hun lager også egen mat. Jeg har med denne kontoen fordi den alltid er først ute med alt av spisesteder i byen (stort og smått og ikke bare dyrt) og fordi hun selv lager mat, så har hun også noe vettugt å si om stedene hun spiser på.

Spiselandslaget ved Maj-Britt er halvt dansk slik som meg. Flink til å lage mat og til å inspirere.

Fru Timian er dronninga av hverdagsmat. Marit, som damen bak bloggen, er foruten å være flink til å lage mat, også en superhyggelig person. Trønder, hun også, og alltid i aktivitet enten på joggetur, på kjøkkenet eller hos hønene på gården. Hun er kanskje den mest produktive og hardtarbeidende matbloggeren jeg kjenner.

Monica Csango lager mat uten å tenke på at det må se overstylet ut og det digger jeg. Hun er et morsomt bekjentskap, opptatt av mat på sin hals og deilig avslappet til grønnkål. Det liker jeg.

Kaayne lager mat. Ok. Jeg skulle ikke favorisere noen, men jeg kan ikke la være. Kaayne er sprutgal og en av de jeg bare må få meg alt fra. Han er så morsom og alt han rører ved blir til noe. Ja, nå har han nettopp gitt ut låt på Universal. Guacamole Hot Dog må du bare høre! Kaayne er ujålete, gøyal og flink. Sjekk spesielt ut instastoriesene hans.

Matvrakbloggen. Pia som står bak bloggen har en spennende konto med kule retter og mye mat fra Libanon, som jeg digger spesielt. Noen ganger lager hun vegansk mat også, for den som trenger tips i den retningen.

Smaken av Oslo drives av Tjodunn som lager retter som jeg ikke kan lage. Ja, gjerne kaker og fristende ting. Hun spiser også mye på nye spisesteder i Oslo og rapporterer oppriktig og troverdig om opplevelsene.

Bord for to er kontoen til matjournalist Cecilie Louise Berg. Det går mye i franske fristelser, men hey, det er jo bare nydelig.

Fotografsara har ikke blogg og lager ikke så mye mat som hun viser frem, men hun er med i min oversikt fordi hun tar fantastiske matbilder og hun er en av de jeg jobber aller mest med i hverdagen. Så klart måtte hun med. Fra Fredrikstad, da. Det skjønner du når hun åpner munnen.

Trines matblogg kommer man ikke utenom å nevne. Hun er vel Norges største matblogger og er mester på hverdagsmat som alle kan lage. Ganske forskjellig fra meg, men det er også derfor det er gøy å se hva hun får til, for det er så imponerende. Trønder, hun også. Ser dere er mønster her?

Just Another Food Story. Nussara, damen bak den fine bloggen, legger ut veldig lite om dagen, og det er synd. Men sjekk ut kontoen hennes og så får vi håpe hun finner inspirasjon til å legge ut mer etterhvert.

Silje Spiser er en av de nye kontoene jeg har blitt oppmerksom på. Silje levere og leverer og hun er helt rå! Jeg så ikke den norske MasterChef-utgaven, men hun var med der og gjorde det visstnok veldig bra. Hun byr på seg selv, nydelig mat og masse stories.

Hobbykokken er den gale professoren som har funnet veien inn på kjøkkenet. Alt du aldri kommer til å klare å lage selv, finner du her. Han er Heston Blumenthal i sørlandsversjon.

Mat på Bordet er en annen velkjent konto for mange. Ina er dronningen av eltefri bakst og lekker mat. Stødig og hardtarbeidende blogger som alltid lager noe som frister.

North Wild Kitchen er norsk tradisjonsmatidyll på beste måten. Nevada Berg er amerikaneren som har bosatt seg i Numedal og blogger derfra. Hun kan mer om norsk tradisjonsmat enn mange nordmenn og i tillegg er hun en supersøt og hyggelig.

Sultne Gutter er også en av de nye kontoene jeg har begynt å følge. Unge, flinke folk som byr på seg selv og nydelig mat. What’s not to like?

Gitte & Filip har vært med meg i mange år. Superhyggelig par som er så flinke på å skape kos. Filip tar fantastiske bilder. Ujålete, deilig og ekte mys!

Aicha Bouhlou lager fargerik og nydelige retter som hun deler med sine følgere. Jeg blir alltid fristet av å se bildene til Aicha, især de eksotiske rettene fra Nord-Afrika.

Det finnes så mange flinke bloggere og instagrammere og jeg har helt sikkert glemt å nevne en drøss av dem, men nå har dere i alle fall noen tips fra meg.
God lørdag!

Forrige

Cuban Sandwich

5 nye pizzaer

Neste

4 kommentarer om “Disse kontoene bør du følge”

  1. Oj Helle- nå ble jeg glad. Har de siste to år blitt veldig interessert i tyrkisk tradisjonsmat og ….der gitt… gav du meg Vidar Bergum 🙂
    Mye av det mest interessante om tyrkisk mat på Youtube er jo tyrkisk tekst og stemme. Nå er jeg abonnent hos Bergum. Takk.

    Svar
    • Vidar er så flink. Du bør sjekke ut den siste kokeboken hans også. Utrolig fin. Så bra du oppdaget ham. Det er jeg glad for!

      Svar

Legg igjen en kommentar