Annonse
egg featured frokost Los Angeles

Den ultimate eggebrunchen

april 12, 2017
L1140761 1080x720 - Den ultimate eggebrunchen

Påsken er tiden for sene frokoster. Og det må være egg. Gjerne bacon også. Og gjerne begge deler.

Jeg var nylig i Los Angeles og spiste blant annet frokost etter nattflyvning fra Honolulu. Flymat er dølle greier og tanken på en god frokost utenfor flyplassen fristet.

Fremme i Downtown, LA dro jeg til legendariske Eggslut. De har, som navnet tilsier, egg på menyen. En av klassikerene er en eggesandwich der enten eggerøre eller speilegg ligger inne i en deilig brioche bun. Du kan få den med smeltet ost, bacon, avokado osv.

L1140514 1080x720 - Den ultimate eggebrunchen

Eggesandwich med smeltet ost på Eggslut i Los Angeles.

Denne eggeretten måtte jeg rett og slett lage selv, med en HellesKitchen-twist, selvsagt. Det er fullt mulig å finne gode ferdigbrioche-brød i butikken nå. Meny har spesielt gode. Jeg brukte Hattings her og de er helt ok. Du må riste dem og gjerne smøre flaten med smør etterpå. Men dette finner du ut av.

Selve bacondelen er viktig. Velg ditt bacon med omhu og tenk kvalitet. Det finnes mye bra der ute, så vær kresen. Stek det sprøtt og la det dryppe av på et kjøkkenpapir.

Selve egget lager jeg litt annerledes enn vanlig eggerøre. Jeg lager noe som heter rørte egg. De er kremete og helt herlig.

L1140759 1080x720 - Den ultimate eggebrunchen

Rørte egg, bacon og brioche-burgerbrød.

Du trenger dette for å lage den perfekte eggesandwichen:

1 burger-briochebrød

3 skiver godt bacon

2 egg

salt, pepper

3-4 ss kremfløte eller melk

1 ss godt smør

Stek bacon og rist hever del av briochebrødet.

Varm en panne og melt smør. Knekk eggene slik du gjør når du lager speilegg. La eggene sette seg litt til eggehvitene er halvfaste. Så senker du temperaturen til medium minus og heller på fløte. Med en stekespade rører du forsiktig. Hakk litt rundt slik at biter av hviten blander seg med fløte og kremete plomme. Salt og pepre og ta av eggene mens de fremdeles er “smilende”. Legg eggene på nederste brød og legg baconskiver på toppen. Så legger du toppen på briochen på. Server med kaffe og juice.

 

L1140768 1080x822 - Den ultimate eggebrunchen

Jafs!

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: