Annonse
potetmos

Daube a la provencal og potetpuré med sitron og timian

oktober 3, 2012
img 6243 - Daube a la provencal og potetpuré med sitron og timian

Det beste du kan lage på en sur høstkveld.

Daube er rett og slett en fransk kjøttgryte som har stått og kost seg i timesvis. Ikke mye arbeid i det hele tatt å lage den, men den må ha sine timer på platen og i ovnen. Den er verdt å vente på! Oppskriften er til 3 sultne personer eller 4 «vanlige», men er lett å gange opp og lage til mange.

Det perfekte tilbehøret: I Frankrike bruker de egentlig tagliatelle til denne retten, men man kan jo bruke hva man vil. Jeg går for denne:

Slik skal det ferdige resultatet se ut. Kjøttet faller fra hverandre, løken, hvitløken og baconet er oppløst i sausen. Nam!

Slik skal det ferdige resultatet se ut. Kjøttet faller fra hverandre, løken, hvitløken og baconet er oppløst i sausen. Nam!

Slik lager du potetpuré med sitron og timian:

Kok 6 poteter møre. Kjør dem gjennom en fin sil eller en potetpuré-kvern. Smelt 50 g meierismør til det har en nøttaktig duft og lett lysebrun farge. Tilset 1 dl melk og salt og pepper. Bland forsiktig sammen poteten. Riv skallet (fint) av 1/2 sitron (velg sitroner med tynt skall, for de har best aroma). Bland sitronskall og 4 ss finhakket timian i potetpuréen.
Server på varme tallerkner sammen med den herlige dauben. Dette er utrolig mektig mat, så ikke legg på for mye av gangen.
Oppskriften har jeg også i boken min, men denne oppskriften på bloggen er litt videreutviklet.
Jeg har skrevet kokeboken «Verdens beste kokebok» (som aldri ble utgitt. Men gudene skal vite at jeg har prøvd. ) Den får du bestilt på Tronsmo bokhandel. Butikk eller på nett.

Kanskje liker du disse også

3 Kommentarer

  • Svar Fra jord til bord januar 11, 2013 at 12:12 pm

    Åhhhh, fantastisk! SULTEN ble jeg nå og må si du er steike god til å friste meg :o)

  • Svar Helle Øder Valebrokk januar 11, 2013 at 2:07 pm

    Tusen, tusen takk for hyggelig melding! Jeg kan garantere deg at denne retten smaker godt. Det er bare å sette i gang:) God mathelg!

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: