potetmos

Daube a la provencal og potetpuré med sitron og timian

oktober 3, 2012

Det beste du kan lage på en sur høstkveld.

Daube er rett og slett en fransk kjøttgryte som har stått og kost seg i timesvis. Ikke mye arbeid i det hele tatt å lage den, men den må ha sine timer på platen og i ovnen. Den er verdt å vente på! Oppskriften er til 3 sultne personer eller 4 «vanlige», men er lett å gange opp og lage til mange.

Det perfekte tilbehøret: I Frankrike bruker de egentlig tagliatelle til denne retten, men man kan jo bruke hva man vil. Jeg går for denne:

Slik skal det ferdige resultatet se ut. Kjøttet faller fra hverandre, løken, hvitløken og baconet er oppløst i sausen. Nam!

Slik skal det ferdige resultatet se ut. Kjøttet faller fra hverandre, løken, hvitløken og baconet er oppløst i sausen. Nam!

Slik lager du potetpuré med sitron og timian:

Kok 6 poteter møre. Kjør dem gjennom en fin sil eller en potetpuré-kvern. Smelt 50 g meierismør til det har en nøttaktig duft og lett lysebrun farge. Tilset 1 dl melk og salt og pepper. Bland forsiktig sammen poteten. Riv skallet (fint) av 1/2 sitron (velg sitroner med tynt skall, for de har best aroma). Bland sitronskall og 4 ss finhakket timian i potetpuréen.
Server på varme tallerkner sammen med den herlige dauben. Dette er utrolig mektig mat, så ikke legg på for mye av gangen.
Oppskriften har jeg også i boken min, men denne oppskriften på bloggen er litt videreutviklet.
Jeg har skrevet kokeboken «Verdens beste kokebok» (som aldri ble utgitt. Men gudene skal vite at jeg har prøvd. ) Den får du bestilt på Tronsmo bokhandel. Butikk eller på nett.

Kanskje liker du disse også

3 Kommentarer

  • Svar Fra jord til bord januar 11, 2013 at 12:12 pm

    Åhhhh, fantastisk! SULTEN ble jeg nå og må si du er steike god til å friste meg :o)

  • Svar Helle Øder Valebrokk januar 11, 2013 at 2:07 pm

    Tusen, tusen takk for hyggelig melding! Jeg kan garantere deg at denne retten smaker godt. Det er bare å sette i gang:) God mathelg!

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: