Daube a la provencal og potetpuré med sitron og timian

| |

Det beste du kan lage på en sur høstkveld.

Daube er rett og slett en fransk kjøttgryte som har stått og kost seg i timesvis. Ikke mye arbeid i det hele tatt å lage den, men den må ha sine timer på platen og i ovnen. Den er verdt å vente på! Oppskriften er til 3 sultne personer eller 4 «vanlige», men er lett å gange opp og lage til mange.

Det perfekte tilbehøret: I Frankrike bruker de egentlig tagliatelle til denne retten, men man kan jo bruke hva man vil. Jeg går for denne:

Slik skal det ferdige resultatet se ut. Kjøttet faller fra hverandre, løken, hvitløken og baconet er oppløst i sausen. Nam!
Slik skal det ferdige resultatet se ut. Kjøttet faller fra hverandre, løken, hvitløken og baconet er oppløst i sausen. Nam!
Slik lager du potetpuré med sitron og timian:

Kok 6 poteter møre. Kjør dem gjennom en fin sil eller en potetpuré-kvern. Smelt 50 g meierismør til det har en nøttaktig duft og lett lysebrun farge. Tilset 1 dl melk og salt og pepper. Bland forsiktig sammen poteten. Riv skallet (fint) av 1/2 sitron (velg sitroner med tynt skall, for de har best aroma). Bland sitronskall og 4 ss finhakket timian i potetpuréen.
Server på varme tallerkner sammen med den herlige dauben. Dette er utrolig mektig mat, så ikke legg på for mye av gangen.
Oppskriften har jeg også i boken min, men denne oppskriften på bloggen er litt videreutviklet.
Jeg har skrevet kokeboken «Verdens beste kokebok» (som aldri ble utgitt. Men gudene skal vite at jeg har prøvd. ) Den får du bestilt på Tronsmo bokhandel. Butikk eller på nett.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Legg igjen en kommentar