Cookies med lakris og tranebær

Jeg oppsøker ikke bakeoppskrifter selv. Det er et tema innenfor matlaging som egentlig ikke interesserer meg. Men så har jeg denne tanten min, Tove på Island, da. Hun sender meg til stadighet oppskrifter på kaker som hun frister meg med.

Forleden tikket det inn en oppskrift på Cookies med lakris og tranebær. Den kommer fra Toves venninne på Jylland. Det er alt jeg vet. Men lakris og tranebær har jeg jo i skuffen. Da er terskelen lav for å lage dem også. Ifølge Tove inneholder disse kakene 60 g lakrispulver. Hun sier at hennes venninne synes det er dyrt. «Hun er bare gjerrig», sier Tove. 60 g lakrispulver er ganske dyrt, synes jeg også. Boksene jeg har er på 50 g og de koster litt. Men jeg har lakrissirup. Jeg velger å bruke litt lakrispulver og en del søt lakrissirup. Da slipper jeg nemlig å gå ut å handle.

l1040325

Oppskriften er lett. Til og med jeg kan klare denne. Og klarer jeg den, klarer du definitivt å lage den. Så her kommer oppskriften på cookies med lakris og tranebær:

500 g hvetemel

1 ts bakepulver

10 g lakrispulver

5 ss søt lakrissirup

150 g grovhakket tranebær

375 g mykt smør i terninger

400 g finkornet sukker

2 egg

Start med å piske smør og sukker til du har en fin og luftig røre. Tilsett egg. Så tilsetter du alt unntatt tranebærene. De vender du inn når deigen er ferdig.

Legg deigen på plastfolie og rull den til en tykk pølse. La den ligge kjølig en times tid eller mer. Skjær stykker av pølsen. Ca 1-1,5 cm tykke og legg dem på bakeplate med bakepapir. Legg dem med god avstand til neste da de flyter ut.

Sett i forvarmet ovn (180 grader, varmluft) i 10-12 minutter. Ta dem ut og overfør dem forsiktig til en rist. La dem kjøles helt ned før du legger dem i boks.

Enkelt, ikke sant?

l1040337

 

Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

INNERÅ + BØ – vinterens vakreste kokebok

Rød bacalao med paprika og mandler

Neste

Legg igjen en kommentar