Confitert kylling med saltbakte poteter og pesto

(Reklamesamabeid med Gårdsand)

Gårdsand er en av mine kjære samarbeidspartnere som setter dyrevelferd høyt på agendaen. Nå har Gårdsand, Lerstang og Louise (som er samme selskap) kommet med helt nye produkter og ny design. Denne gangen har de også valgt en kyllingrase som er enda bedre sett med dyrevelferdsøyne. Rasen Lerstang nå bruker er Ranger Gold, en saktevoksende kvalitetskylling som selges i Meny-butikkene.

I dag leverer mange flere bønder kylling og and til Gårdsand. Bøndene er bevisst valgt ut fordi de er lidenskapelig opptatt av håndverket og fordi de legger sin ære i å skape dyrevelferd av beste klasse.
Gårdsand styrer alle ledd fra ruging, klekking, oppvekst, slakting og foredling. Siden det aller meste foregår i Vestfold, er det korte transportavstander mellom rugeriet, gårdene og slakteriet. Til og med fôret er spesialprodusert på en lokal mølle og minst 90 % råvarene er fra Vestfold. Alt foregår med den beste dyrevelferden i fokus.

kyllingconfit
Kyllingconfit fra Lerstang. Se etter denne pakken på Meny og Jacobs.

Som nevnt har Gårdsand kommet med helt nye produkter og et av dem er Lerstang kyllingconfit med krydder og urter.
Confitert kjøtt smelter i munnen. Det eneste du trenger å gjøre er å åpne pakningen og legge kyllinglårene i en ildfast form steke dem i ca 20 minutter i ovnen.

Slik ser lårene ut før du setter dem i ovnen.

Jeg har laget en rett som ønsker våren velkommen. Jeg har saltbakt hasselbackpoteter og laget en superintens pesto. Skal si denne retten er proppfull av smak!

Min pesto er ikke som andre pestoer. Den er veldig intens for jeg lager den ikke som en klassisk pesto med morter. Jeg bruker stavmikseren, noe som er rimelig fy, fy på italiensk. Vil du gjøre det på den klassiske måten, er du velkommen til det. Jeg viser deg bare en annen måte å gjøre det på. Jeg bruker mengder av ristede pinjekjerner og parmesan foruten litt hvitløk, olivenolje og litt flaksalt. Og selvsagt basilikum, som er stjerna i denne sausen.

Kylling rett fra ovnen.

Kyllingen lager seg selv i ovnen og da er det rett og slett kun pestoen og potetene jeg trenger å se til.

Ser ut som en scene fra The Shining der Jack Nicholson bryter seg gjennom døra med øks, eller hva? Uansett: trikset med å sette potetene mellom to fjøler er så smart når du skal skjære snitt i potene.

Potetene er kjappe å lage. Setter du poteter i grovt salt går stekeprosessen i ovnen mye raskere. Saltet trekker ut fuktigheten fortere enn hvis du hadde satt potetene rett på et brett.
Men hvordan skjære skiver i potetene uten å skjære tvers igjennom? Her har jeg et skikkelig godt triks.

Finn frem to fjøler med lik høyde. Sett dem inntil de små, søte potetene og så skjærer du tvers over potetene til du treffer fjølene. Kniven stopper naturlig opp og du skjærer ikke hele veien gjennom poteten. Smart, ikke sant?

Lerstang kyllingconfit kommer i pakker på to lår og et lår er nok mat til en person. Oppskriften nedenfor er derfor beregnet på to personer.

Confitert kylling med saltbakte poteter og pesto

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

 • 1 pakke confiterte kyllinglår fra Lerstang (fås på Meny)
 • 10-14 små poteter
 • 3 fedd hvitløk
 • 3 kvister timian
 • 2-3 dl grovt havsalt
 • 1 potte basilikum, blader og stilker
 • 1/2 dl god olivenolje
 • 1 fedd hvitløk
 • 30 g pinjekjerner, ristet gylne i ovnen
 • 20 g finrevet parmesan
 • 1 dryss flaksalt
 • 2 ts sitronsaft
 • Sukkererter til servering

Slik gjør du

1

Start med potetene. Skjær snitt i potetene som du har vasket og tørket (med skallet på). Bruk fjøltrikset som beskrevet overfor.

2

Hell grovt salt i en ildfast form og sett potetene med snittene opp. Legg noen hvitløksfedd og timiankvister i saltet for å gi aroma og smak til potetene.

3

Hell bittelitt olivenolje over potetene og sett i ovnen ca 20 minutter på 200 grader. Det kommer an på størrelsen på potetene du bruker. Skjekk etter 20 minutter om de føles myke. Hvis ikke lar du dem stå litt til.

4

Ta kyllinglårene ut av pakken og legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp. Klem ut alt som ligger i posen. Det er kraft og fett og dette gir fantastisk smak til kyllingen og du kan bruke det som sky ved servering. Sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

5

Pesto: Riv parmesan og ha ost, pinjekjerner, hvitløk, litt flaksalt, sitronsaft, olje og basilikum i en beholder. Kjør med stavmikseren til du har en glatt saus. Tilsett mer sitronsaft og olivenolje for å få den konsistensen du vil ha på pestoen. Smak til med mer salt.

6

Server kyllinglårene med deilige poteter, sukkererter og pesto.

Innlegget er laget som en del av samarbeidet jeg har med Gårdsand.

Forrige

Focaccia i ekte van Gogh-stil

Pasta med røkt blåkveite

Neste

Legg igjen en kommentar