Cognac Julep

Du følger vel med på serien min om konjakkcocktails de siste ukene?
Her kommer en ny en!
Nå snakker vi klassiker! Julep er en av de gamle, tradisjonelle konjakkdrinkene som man kunne finne i USA rundt 1820-årene. Dette regnes som den aller første cocktailen (eller blandede drinken) som ble laget i verdenshistorien, og den ble gjerne brukt som medisin. Akk, det var tider.
Konjakk ble gradvis byttet ut med Rye Whiskey da vinlusa traff de europeiske vinmarkedene, og det er nå mest vanlig å bruke bourbon eller Rye Whiskey, men også gin blir brukt.

Cognac Julep
12 mynteblader
4 cl De Luze VSOP (god fylde og streif av sitrus og krydder)
1 cl sukkerlake

Server i en Julep tin eller et old fashion glass

Framgangsmåte: Shake alle ingredienser med is, og sil over serveringsglass fylt halvveis med knust is. Rør godt rundt og full glasset opp med knust is før man rører på nytt.
Garner med en frisk mynte.

Takk til Morten Hofseth-Olsen og Jesper Høst fra Palmer Spirits, Kristian Utama fra Engelstad Spirits, Anita Aaserød fra Bache-Gabrielsen, Patrick Braastad fra Braastad og bartender Eirik Ugelstad ved bar Bastard på Bølgen og Moi på Tjuvholmen som lærte meg om konjakk og bruksområder. Vi tok en skikkelig prat rundt bordet om hva som egentlig skjedde med konjakken. Du kan lese mer om dette her.

Det komme mer om konjakk og flere oppskrifter på HellesKitchen i ukene som kommer.

Forrige

Koreansk BBQ

Michelin til lavpris

Neste

Legg igjen en kommentar