Carpaccio av råreker – rett fra fiskebåten

Råreker er rå reker. Disse kan kjøpes av og til rett fra fiskebåtene på Rådhuskaia i Oslo.

Jeg følger en gruppe på Facebook som drives av fiskebåtene og der melder de kvelden før hva de kommer med av fisk og skalldyr. Fra klokken 07:00 (noen dager i uka) legger de til kaia nedenfor Rådhuset og der blir de til de har solgt ut varene.

Da jeg jobbet i sentrum stakk jeg ofte innom og kjøpte middag på vei til jobb. Nå har jeg hjemmekontor, men turen ned til kaia tar jeg uansett en gang i mellom.

Det er især rårekene jeg er ute etter. De kan man bruke til mange spennede retter. Fordi de er rå og ikke kokt kan jeg varmebehandle dem slik jeg selv ønsker.

Råreker

Men i dag skal de ikke varmebehandles. De skal spises rå. Reken kan være litt vriene å rense, så jeg legger dem i fryseren en halv time før jeg piller dem. Skyll fingrene ofte slik at du blir kvitt følehorn.

Når du har pillet rekene legger du dem tett i en rund form med plastfolie under og over. Bank forsiktig med en kjøtthammer slik at rekene blir litt flatere. De vil da klistre seg litt sammen – noe som er bra. Dra forsiktig av det øverste laget med plast og legg en tallerken på toppen. Vend den mens du holder hånden på plasten. Nå ligger rekecarpaccioen på fatet og du kan forsiktig dra av det andre plastlaget.

Nå trenger vi å smakssette rekene. Hell god extra virgin olje over. Dryss flaksalt over og pynt med dill. Press litt sitronsaft over for å tilsette retten litt syre.

Nå kan du servere carpaccioen. Ristet brød passer godt til.

Forrige

Når smaker en kopp kaffe best?

Pig Wings i kremet paprikasaus

Neste

Legg igjen en kommentar