Cappuccino-panna cotta

Verdens beste og enkleste dessert? Panna cotta er lett å lage hvis du får blandingsforholdet mellom flytende væske og gelatin riktig. Ja, det har blitt suppe og det har blitt hard gelé mange ganger. Men ikke nå lenger. Jeg har finjustert målene og nå sitter det som et skudd.

Panna cotta betyr kokt fløte på italiensk. Det er rett og slett det det er. Kokt fløte med sukker, gelatin og valgfri smak. Kan du basisen kan du tilsette den smaken du vil.

Jeg har laget en panna cotta med cappuccino-smak. Kaffe er fantastisk å bruke i dessert, og især melkebaserte desserter.

Jeg brygger litt sterkere kaffe enn jeg ville ha gjort når jeg skal nyte en helt vanlig kopp kaffe. Du skal bare ha 1 dl kaffe til denne desserten, som er perfekt til fire personer.

Les mer: Slik brygger du en perfekt kopp kaffe.

Det er jo på sin plass å servere panna cottaen i kaffekopper, er det ikke. Men det kommer an på hvor glad man er i dessert. For meg holder det med en espresso-kopp med dessert, mens mannen min vil ha en stor kopp. Bruk forskjellige kopper eller glass som tåler varm væske når du fyller i panna cotta-røren og la den få god tid på å sette seg. Beregn tre timer for sikkerhets skyld.

Å lage selve panna cotta-røren tar ti minutter. Det er avkjølingen som tar tid.

Lett å lage. Lett å nyte.

Slik lager du cappuccino-panna cotta til fire personer:

1 liten kartong kremfløte (1/3 liter)

1 dl brygget kaffe fra Farmer’s Coffee. Husk å brygge kaffen litt sterkere enn vanlig

40 g sukker

3 plater gelatin

Revet sjokolade til pynt. Velg gjerne 70% da den bitre sjokoladen går godt til panna cottaen.

Slik gjør du:

Kok opp fløte, sukker og kaffe. Ikke la den koke, men skru ned temperaturen rett før fløten begynner å koke.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Vri dem opp og pisk dem inn i kaffefløten. Sil panna cotta-røren over i kaffekopper eller glass for å få bort evt klumper. Sett kjølig med plast over i ca tre timer eller til panna cottaen har satt seg.

Høvle sjokolade over rett før servering. Server med en god kopp nytraktet kaffe til.

Til info: Dette er en del av et større samarbeid som jeg har med Farmer’s Coffee.

Forrige

Formentera for feinschmeckere

Afternoon Tea på ekte bibliotekskafé

Neste

Legg igjen en kommentar