Bulletin 05/23

Farvel mai og hei juni!

Jeg har en ny spalte her på HellesKitchen som jeg sparker i gang i dag. Dette er rett og slett en liten oppsummering av måneden som har gått slik at dere kan få et lite innblikk i hva jeg egentlig driver med.

Månedens kunstopplevelse: Jeg var en tur i Belgia for et par uker siden og der fikk jeg blant annet med meg en helt fantastisk utstilling som heter The Crystal Ship. Det er en street art-festival der kjente artister kommer til kystbyen Oostende og dekorerer husvegger. Man laster ned en app og så kan man følge forskjellige ruter i byen og se kunst. Jeg gikk deler av The Belle Epoque-ruten og fikk med meg et dusin veggmalerier som blåste meg i bakken av glede. For noen kunstverk!

Månedens beste dessert: Det er uten tvil desserten på Restaurant Willem Hiele i Oostende i Belgia. Valnøttis, sjokoladesaus, kaviar. Så sjukt enkelt og godt. Minner meg om desserten på Table i Paris, Bruno Verjus’ geniale restaurant som nå har mottatt to stjerner. Desserten var en halv sjokoladeterte infusert med kaperslake og toppet med kaviar. Jeg er ingen dessert-person, men når det lages på denne måten så er jeg på lag.

Beste vinopplevelse: Non Dos arrangerte smaking med selveste Frank Cornelissen. Smakte Magma 2022 samt en rekke andre viner. En sann lykke å få være med på.

Gumbo

Beste hjemmelagde rett: Kom hjem fra Louisiana helgen før 1. mai og det eneste som sto i hodet mitt foruten all den deilige sjømaten jeg fikk servert da jeg var der, var å lage gumbo. Det har også stått i hodet på min mann, Erik og sammen lagde vi gumbo med pølse og kylling. 

Jobben med å lage den perfekte roux var lang, men morsom og da gumboen sto på komfyren og putret luktet det bedre og bedre for hver time. Oppskrift får du her

Jeg var borte på 17. mai i år, men fikk feiret Norges bursdag i Oostende i Belgia med et glass bobler og flagg på brystet til frokost.

Blåskjell fikk jeg selvsagt også spist. When in Belgium…

Jeg elsker sjømat og heldigvis har vi noen av de beste råvarene i verden akkurat her i Norge.

En ting jeg elsker med Oslo er at vi kan kjøpe fisk og skalldyr direkte fra fiskebåtene. Jeg er medlem av en Facebook-gruppe der fiskerne annonserer når de kommer inn og med hvilken fangst. 
En fredag kom fiskebåten Sam inn til Oslo med gigantiske sjøkreps og krabbeklør på størrelse med en mannehånd.
Jeg lagde to retter av fangsten vår: Cajun Crab Boil og sjøkreps naturell med cognac/safran-majones.
Kokte også kraft på krepsskallene, så nå har jeg en stor boks kraft i fryser’n til deilig suppe.

Beste loppekjøp i mai. Klar for juni og Pride-måned.

Sesongens siste loppemarkeder ble avsluttet med noen skikkelig gode kjøp. 50 kr for et par nesten ubrukte Converse er et knallkjøp, ikke sant?

Beste bakverk: Altså. I Bygdøy allé ligger P.A.N. og de lager asiatiske bakevarer. Helt crazy-banana hele stedet og her forleden introduserte de New York Rolls, en butterdeigsgreie som veier ca en kilo og smaker helt fantastisk. Denne var med banofeekrem og karamell. Så utrolig syndig, men verdt det.

Björn Svensson inviterte på føråpningssfest for Svenssons Fat – et kult nytt take away-konsept i Briskebyveien. Jeg sier aldri nei til østers, champagne og kaviar. Der er jeg enkel.

Helårsakevitten Gullmunn laget av Marthe Bøhn ble lansert på Chat d’Or i nabolaget mitt. Praktisk når slike ting skjer et steinkast fra der jeg bor.

Og mens vi er inne på sprit. Smakte ny, fermentert gin fra Meir og laget både gin og tonic og Negroni med den og kunne til og med nyte drinkene på verandaen. Oslo har vært varm i store deler av mai og hurra for det!

Inspirert av Louisianas drive-thru daiquiristeder lagde vi Strawberry Daiquiri. Nesten like god som den jeg fikk i Lafayette da jeg var der i april.

Jeg har hatt sesongens første gnagsår og levert reisereportasjer og oppskrifter til kunder og har dermed også tilbragt mange dager i fotostudio med kunder, byrå og fotograf, slik jeg gjør hver måned. Det er en ganske stor del av hva jeg driver med av jobb.

Invitasjonen til The 50 Best i Valencia er kommet, så om noen uker drar jeg dit. Det kan du sikkert lese om i Bulletin 06/23

Erik og jeg har fulgt MasterChef Australia i vinter og frem til forrige uke da sesongen var over. Dommer Jock Zonfrillos død kom som et sjokk på oss. Jeg hadde gleden av å møte ham i San Sebastian for noen år siden. MasterChef Australia blir ikke det samme uten ham.

Jeg har vært på podcasten til Camilla Hellum. Fysen er navnet på den, og du finner den på Spotify. Her pratet vi om hvorfor jeg synes København er litt oppskrytt og mye mer.

En av de aller beste opplevelsene denne måneden var turen til Belgia og piggvar-grilling hos Willem Hiele (han med desserten jeg digga sånn). Han la en fem kilo stor piggvar på bålet og så la han noen langpanner over og så masse våte pledd og vipps så hadde han tilberedt verdens beste fisk. Selve videoen av dette ligger på høydepunkter på Instagramprofilen min @helleskitchen.

Jakka mi lukter fremdeles bål, da. Enkel mat som er perfekt tilberedt er fremdeles det aller beste.

Jeg leser noen fine kokebøker for tiden. Christopher Haatuft har kommet med bok. Oppskrifter som er umulige for vanlige folk å lage pga veldig far out-råvarer, men gøy allikevel. Hele livet hans er omtalt i boken og det er kanskje ikke like interessant for alle. En kokebok som minner mye mer om en typisk kokebok i samme sjanger fra USA enn noe vi har sett i Norge før. Det i seg selv er spennende.

Jeg spiste forside-sandwichen da jeg var på The Turkey and The Wolf. Helt fenomenal!


The Turkey and the Wolf er et sted jeg besøkte i New Orleans i april. Det er et legendarisk sted som må oppleves. Boka til Mason Hereford er et funn! Boka er nominert til James Beard Book Awards og vinneren annonseres om få dager.

A Splash of Soy er også en bok jeg vil anbefale. Kule bilder og spennende asiatiske oppskrifter fra Lara Lee som skrev den fabelaktige kokeboken Coconut and Sambal for noen år siden.

Jeg fikk også oppleve våren på Bornholm. Rapsmarkene var knallgule og syrinene blomstret i all sin prakt. Jeg fikk opplevd badehotell-idyll og gått på sanking i vannkanten og ikke minst spiste jeg et at de aller beste måltidene i mitt liv. Mitt måltid på Kadeau kan du lese om om ikke lenge her på HellesKitchen. Det var full gåsehudopplevelse for meg.

Når jeg en sjelden gang er hjemme i Oslo vil jeg helst bruke mest mulig tid med min kjære. Vi går ikke så ofte ut, men den siste uken har vi både tatt utepils på Café Elise på Frogner og drukket vin og spist digge retter på Nektar på Fredensborg.

Månedens konsertopplevelse: En svært eksklusiv release av Big Bangs nyeste album «Le Californie» fant sted i Frelsesarmeens lokaler. Det var en kul konsertopplevelse, skal jeg si deg.

Ting som har opptatt meg er fremdeles dyrevelferd, så her er ikke så mye forandret.

Månedens låt: Gruppa Wednesday: Chosen to Deserve. Jeg har spilt denne i filler og blir ikke lei. Ligner stemmemessig på Jay Farrar fra Son Volt. Favorittlåt fra dem: Tear Stained Eyes

World Class Norway Finals skjedde i Oslo i går og der ble Norges beste bartender kåret. Det ble Benjamin Aarsland fra Stavanger som stakk av med seieren og han skal representere Norge i São Paulo i Brasil i september. Les om gårsdagens finale her

Da var juni her og det jege gleder meg til aller mest er sommerferien i slutten av måneden. Men heldigvis skal jeg også gjøre masse spennende saker, reise og spise på mange herlige steder også denne måneden. God juni!

Til info: Jeg er ikke så aktiv på blogg og Facebook, men Instagram kan du se det aller meste som skjer hver måned. Følge meg på Instagram @helleskitchen

Forrige

Norges beste bartender 2023 er Benjamin!

Kadeau – smaken av Bornholm

Neste

8 kommentarer om “Bulletin 05/23”

 1. Veldig kult konsept, men litt trist å lese om opplevelser i ettertid som jeg også gjerne ville vært på 😉. Neste får være: Hva jeg vil få med meg neste måned 😂

  Svar
  • ha ha ha! Se inn i glasskula og se hva jeg kanskje kommer til å oppleve. Kjempe! Takk for hyggelig tilbakemelding, forresten:)

   Svar
 2. Misunner deg jobben! Var på loppis på Kjelsås, og gjenkjente deg på grunn av kupp-Conversene 🤗

  Svar
 3. Alle tiders & en god ide denne spalten.Ser frem til flere & de beste tanker for videre prosess!

  Svar

Legg igjen en kommentar