Briocher inspirert av mormors boller

Helgen nærmer seg! Og for en helg! Oppladning til juledagene. Ta deg derfor en velfortjent pust i bakken og ta litt vare på deg selv med en god frokost. Lukk øynene og se for deg en liten café i Paris og bit inn i disse myke og deilige briochene…

Disse briochene likner på min mormors boller. Hun kalte dem ikke brioch, men for henne var det boller med egg. Og det er det jo også. Jeg har justert oppskriften litt, så disse er litt mer fløyelsaktige enn mormors boller.

Brioch med nykjernet smør og rørte bringebær… og en deilig kopp te…. Det er morgenstunden sin!
Kan det friste?

Slik går du fram:
150 g smør smeltes i en kjele. Slå av platen og hell 3 dl lettmelk i gryten.
I en bakebolle tilsetter du en pakke gjær, 3 ss sukker og 1/2 ts salt. Tilsett smørmelken og rør godt. Så knekker du tre egg og tilsetter plomme og hvitte i deigen og blander godt. Til dette trenger du ca 1 kg hvetemel. Elt godt og sett til heving i en time. Trill ut boller og små boller til å feste på toppen, pensle med et sammenpisket egg og stek ved 220 g til de er gylne. (ca 15 minutter i min ovn).

Vi nærmer oss ny smørkrise, så hva er vel bedre enn å lage smøret selv? Server derfor med mitt hjemmelagde smør: Nyrørt smør og et syltetøy av ønske. God morgenstund!

Forrige

Lutefisk på 20 minutter

Restaurant Astier

Neste

Legg igjen en kommentar