Boken er i salg!

Nå er dagen endelig her! Boken som Oskar Sellin og jeg har laget er endelig i salg. Utgivelsesdag er egentlig først i morgen, men på Tanum på Paleet og Byporten står boken i hyllene. Så stas!

Tanum på Paleet.

«Pokē! Fargerik mat fra Hawaii» handler om den hawaiiske trendretten som har tatt verden med storm. Pokē (uttales Påkee) består gjerne av fisk eller skalldyr, marinader med asiatiske smaker, tang, nøtter, løk og sesamfrø. Snakker man om Pokē Bowl er det tilsatt ris eller andre mettende baser. Pokē kan tilsettes grønnsaker og frukt. Alt dette kan du lære om i boken vår.

Hvordan smaker det? Som en skål full av solskinn, og det er akkurat det vi trenger nå i vintermørket. Liker du sushi, liker du garantert Pokē.

Jeg har tidligere skrevet om selve prosessen som Oskar og jeg har hatt da vi lagde boken.

Les mer: Nå gikk boken i trykken

En kasse med nye bøker hjem til meg forrige uke.

Det har vært en fantastisk reise og et utrolig vellykket samarbeid. Forlaget vårt, Vigmostad & Bjørke har vært fenomenale og boken er blitt kjempefin takket være fotograf Synøve Dreyer og designer Max Molitor.

Hva kan du finne i boken?

Oskar på mitt kjøkken fra tiden da vi testet ut retter til boken.

Vi har delt inn boken i forskjellige kapitler: Innledningsvis forteller vi om Hawaii og min tur til Honolulu der jeg smakte meg igjennom et stort antall pokē-retter. Vi forteller også om den kjente fiskeauksjonen du finner i den hawaiiske byen. Det er USAs aller største fiskeauksjon. En fantastisk opplevelse å være tilstede der.

Honolulu Fish Auction.

Du får en innføring i hva pokē er og hvor du får kjøpt ingrediensene slik at du kan lage rettene hjemme.

Vi har laget en sesongkalender slik at du kan se hvilken fisk og skalldyr som er best når på året og hvilke arter som er bærekraftige og ikke.

Pokē med tunfisk og albueskjell fra Helena’s Hawaiian Foods i Honolulu.

Oppskriftene har vi delt inn i kapitlene: Pokē fra Hawaii, Asia, California og Mexico, Stillehavet og Skandinavia, Vi har også med grønnsakspokē-retter, desserter pluss drinker som passer til maten.

Høres det fristende ut? da er det j bare å stikke innom en bokhandler og ta med deg boka hjem. Lek med oppskriftene og ingrediensene og lag fantastiske retter!

Her kan du se noen Behind the Scenes-bilder fra da Oskar og jeg jobbet med oppskriftene:

Herlige råvarer til utprøving av pokē-retter.
Noen retter fikk leve videre. Noen ble skrotet.
Orden i kaoset.
Nå kan du kjøpe boken vår i bokhandlere over hele landet. Håper du liker den.
Forrige

Lag selv: Deilige retter fra Gozo

Ny vri på fredagstacoen

Neste

Legg igjen en kommentar