Arrosticini – de beste grillspydene

Arrosticini er små grillspyd laget av lam og fett i lag. Litt slik som kebab stekes. Der legger man lag med kjøtt og fett om hverandre for å få det saftigste resultatet.
Disse deilige grillspydene fikk jeg servert på tur til Abruzzo, en region på østkysten av Italia. Fantastisk sted, så sjekk ut en saken min derfra på bloggen.

Jeg ville lage disse deilige grillspydene hjemme og det ble et veldig bra resultat. Jeg klarte ikke å lage dem like små som i Abruzzo, men jeg fant en teknikk som jeg synes fungerte bra for meg. Det ville vært enda letter hvis kjøttet var frossent før jeg skar løs spydene, men dette får være bra nok.

Det jeg gjorde var å legge strimler av indrefilet av fjelllam med strimler av lammeribbe lagvis. Så tredde jeg bambusspyd gjennom lagene med litt avstand. Så skar jeg mellom spydene og vipps hadde jeg spyd klare til grilling.
Jeg saltet dem godt med flaksalt og grillet dem i peisen over vedkull.

Til retten serverte jeg en bulgursalat med grillede skiver gul squash, granateplekjerner og mynteblader. Litt god olivenolje over til slutt.

Jeg lagde en enkel hvitløk- og myntedressing med yoghurt naturell og rømme (ca 50/50 blanding), litt revet hvitløk, salt, masse hakket mynte, finrevet sitronskall og litt sitronsaft.

Jeg serverte også deilige, modne aprikoser til. Jeg lager ingen korrekt oppskrift på dette måltidet for det er litt å føle seg frem og smake seg til. Dette fikser du.

Forrige

Dette er min sommerdrink

Vitello tonnato

Neste

Legg igjen en kommentar