Andebryst med pasjonsfruktsaus, gresskarpuré og pannestekte chips

Det er ikke mange årene siden at det var umulig å få tak i ferske andebryst i butiker i Norge. Selv handlet jeg alltid med meg kilovis med franske andebryst fra Kastrup flyplass, for de kostet nesten ingenting. Nå foretrekker jeg å kjøpe norske og ferske andebryst.
And tåler frukt og det er bare å slå seg løs med smakene. Jeg varierer alltid tilbehøret, for det er så spennende. Du kan bruke kirsebær, bringebær, epler, pærer, kvede, aprikos appelsin etc, etc.
Det blir garantert vellykket!
Denne gangen gikk jeg for en pasjonsfruktsaus med litt appelsinsaft i og den deilige, syrlige smaken kledde anden kjempegodt. Kanskje spesielt fordi gresskarpuréen som jeg serverte ved siden av, var deilig og søt.
Tør du prøve?
Gresskarpuréen min finner du fremgangsmåte på her: gresskarpuré
Fantastisk aroma! Finn pasjonfrukt som er litt mørke og tørre  i skallet. da er nemlig frøene inn i modne. Skrap ut med en teskje.
Pasjonsfruktfrø fra 4 pasjonsfrukter og saften av en halv appelsin. Kok opp og la trekke på medium varme i 15 minutter.
Sil av og la sausen koke litt inn noen minutter sammen en smørklatt (3 ss). Server til kjøttet enten i små skåler eller rett på kjøttet.
Stek andebryst i pannen med skinnsiden ned først, så andre siden. Dette for å få fin stekehnne. Sett i ovnen på 200 grader i maks 15 minutter (dette til en bryst som er ca 350-400 g), La brystet få hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Andebryst med gresskarpuré, ristede gresskarkjerner, pannesktekte potetskivechips, pasjonsfrktsaus og timian. Ekte festmåltid. Drikk gjerne hvitvin til. Spør på polet hva som vil passe.
Forrige

Ukens blogger i VG i dag

Bordets gleder med svigerfar

Neste

Legg igjen en kommentar