Andebryst med granateple

Det er ingen sak å lage fabelaktig tilbehør til and. Du kan velge salt tilbehør som f.eks skogssopp, eller du kan velge søtt tilbehør som f.eks frukt, honning osv. Det meste går til and.

Slik lager du denne enkle, men nydelige retten.

Begynn med potetformen.
Beatepoteter skrelles og skjæres i tynne skiver. Smør små former med smør og legg poteter lagvis. Salt og pepre mellom lagene. På toppen river du et lag parmesan. Hell over en blanding av kremfløte og litt muskattnøtt. Sett i ovnen på 200 g i 45 minutter.

Vask og tørk andebrystene ( beregn 1/2 bryst per person). Rut fettsiden og gni begge sidene inn med salt, pepper og litt malt stjerneanis.
Stek anden med fettsiden ned i pannen i 4 minutter. Stek i 4 minutter på den andre siden. Legg anden i en ildfast form og stek 5 minutter på 180 g. Ta ut andebrystene og la dem hvile 15 minutter før du skjærer dem i tynne skiver.

2 granatepler renses. slik renser du et granateple

Ha 2/3 av granateplene i en gryte med 3 ss sukker og 2 dl vann. Kok opp og knus kornene så godt du kan. La stå å trekke og koke inn i 15 minutter. Sil av kornene og ha sausen tilbake i gryten. Kok inn til en løs sirup. Tilsett 3 ss kaldt smør og rør godt. Sausen er ferdig.

Grønne bønner kokes til de har deilig tyggemotstand. Mens de er varme tilsettes 2 ss olivenolje, revet sitronskall av 1/2 sitron og 2 ss hakket mynte. Bland godt.

Anrett hver tallerken med en potetform, grønne bønner, andebryst i skiver og litt av den gode granateplesausen. Til slutt drysser du over granateplefrø.

Nam, nam!

Forrige

Fredagswok

Bearnaissaus til besvær

Neste

Legg igjen en kommentar