And med bakt kvede og klementin

I serien «Helle lager and» har jeg sikkert kommet til oppskrift nummer 1000.

Denne gangen har jeg tilberedt and med den fabelaktige frukten kvede. Dette er en frukt du kanskje har støtt på i marmelader og te? Den er vanlig å finne i retter i Nord-Afrika, gjerne retter med lammekjøtt. Det er en superaromatisk frukt som må varmebahandles. Smaken er en blanding av eple, pære og noe annet jeg ikke kan sette fingeren på. Prøv den, rett og slett. Du vil nok ikke finne kvede i vanlig butikk, men grønnsaksbutikker har dem nå på vinteren.

Kveder og and passer så godt sammen sitrus som klementin. Dessuten er nord-afrikanske krydder som du finner i blandingen ras el hanout et formidabelt valg. Jeg bruker også bulgur i stedet for ris eller poteter.
Får du ikke tak i ras el hanout-blandingen kan du bruke salt, pepper, kanel, karademomme, ingefær og litt muskat.

Synes du det er vanskelig å steke andebryst. Her er min guide til hvordan du steker andebryst.

Fristet til å lage en deilig anderett? Her er oppskriften:

And med bakte kvede og klementin

Porsjoner:: 2

Ingredienser

  • 1-2 andebryst av god kvalitet
  • ras el hanout
  • 2 klementin
  • 2 kveder
  • 1 ss honning
  • salt og pepper
  • 2 ss smør
  • rosmarin
  • bulgur

Slik gjør du

1

Start med kvedene: Del dem i fire og ta ut kjernehuset. Legg i ildfast form sammen med skiver av klementin og en kvist rosmarin. Ringle litt honning over og legg smør i fomen. Sett i ovnen på 180 grader i ca 1 time eller til kvedene er møre. De skal være nesten helt myke.

2

Andebrystene. Rut skinnet og gni inn med ras el hanout og salt. Stek med skinnsiden ned til fettet smelter. Ta vare på fettet.

3

Snu andebrystet og stk videre noen minutter. Etterstek i ovnen på 160 grader i ca 10 minutter. La kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver.

4

Kok bulgur som anvist på pakken. Tilsett litt andefett før servering. Resten av fettet har du tilbake i pannen som du stekte andebrystene i og hell på kraften fra andebrystene du har stekt som sikkert har sivet ut under steking i ovnen. Press saften av en klementin og kok opp og inn i noen minutter.

5

Server kveder med and og bulgur. Hell over kraften fra pannen og server.

Perfekt!
Et meget godt vinvalg. Krásna Hora Cuvée Bernety 2014 med Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 60%. Det finnes også en pinot noir fra samme produsent som jeg også tipper vil være perfekt til anderetten.
Forrige

Slik kommer du i ekte julestemning i København

Indisk butter chicken – på min måte

Neste

Legg igjen en kommentar