And med fire typer anis

Anis-smak finner du i mange matvarer: Estragon, fennikel, lakrisrot og anisfrø. Jeg har brukt alle disse lakrissmakene i denne anderetten.

And + lakris er en fantastisk kombinasjon, så det jeg har gjort her er å krydre andebrystet med grovt lakrispulver (ekte lakris fra lakrisroten), servert det med en pastis-sky (anisbrennevin), estragonpoteter og tynnskåret fennikel.
Kan det bli for mye lakris? Her er alt riktig balansert og du vil ikke sitte igjen og føle at du har spist en pose lakrisbåter. Lakriselementene bygger opp andesmaken og forsterker den faktisk.

Slik gjør du:

Andebrystene rutes og krydres med grovt lakrispulver, salt og pepper. Bruk tre ganger så mye salt som lakris. Stek anden på vanlig måte.

Er du i tvil hvordan du steker andebryst? Her får du fremgangsmåten.

Ta vare på alt det gode som er i pannen etter at du har stekt anden.

Mens anden hviler heller du 10 cl pastis (anisbrennein) i pannen. La alkoholen fordampe og tilsett 4 ss kaldt smør. Rør inn i skyen og server til retten.

Kok små poteter. Jeg brukte det som heter perlepoteter. Nydelige og myke. Strø frisk estragon over.

Skjær en fennikel i tynne skiver. Har du mandolin bruker du den for å få tynne, tynne skiver. Fennikel kan oppleves trevlete hvis den er skåret for tykt.

Rens en god neve kantareller og stek i pannen med smør og fennikelen. Strø over frisk estragon, salt og pepper. Strø litt bladpersille over.

Nam! Jeg serverte retten til en helt nydelig vin: Patrick Sullivan Fruit of the Sky 2015. Dyr, men verdt det!
Forrige

And i vaffel

Torsdag på Matkontrollen

Neste

Legg igjen en kommentar