Akkurat nå spiser Kongen og Dronningen menyen min

Før sommerferien ble det utlyst en utrolig spennende konkurranse på Kon-Tikis hjemmesider. «Lag festmenyen til Thor Heyerdahls 100-års jubileum på Kon-Tiki-museet» lød teksten. Jeg elsker slike oppgaver og begynte å friske opp kunnskapen om Thor Heyerdahls utrolig spennende liv og komponerte en meny ut fra de spennende reisene som Thor Heyerdahl hadde gjennomført. Juryen bestod av Andreas Viestad, Thor Heyerdahl Jnr. Betina Heyerdahl  Halfdan Tangen Jnr. (fra Kon-Tiki-museet). De skulle kåre en internasjonal vinner og en norsk vinner. For et par uker siden ble det klart! Jeg vant den norske delen av konkurransen og under middagen, som holdes på museet i kveld, skal Kongen og Dronningen, samt andre gjester, spise min hovedrett og min dessert. En amerikaner ved navn Erik Wheatley vant forretten.

Slik ser menyen ut som blir lagt ut på festbordet nå i kveld. Så stolt over å ha navnet mitt på den.
Slik ser menyen ut som blir lagt ut på festbordet nå i kveld. Så stolt over å ha navnet mitt på den.

Vil du vite hva de spiser? Her er oppskriftene på min meny som jeg sendte inn til konkurransen, Til slutt vil du se forretten som jeg sendte inn som forslag.

heyerdal-jpg4heyerdal jpg5

heyerdal jpg7

heyerdal jpg6

heyerdal jpg3
Mitt forslag til forrett.

 

Her kan du se Kon-Tiki Museets egne bilder fra feiringen, også med bilder av rettene «mine» som kokkene har laget.

Forrige

Matauk på Lillehammer

Syltetøy av grønne tomater fra slottshaven

Neste

Legg igjen en kommentar