Her er vinneren av Hank’s Burger Battle

Solen strålte utenfor Mathallen i Oslo i går. Med ekte Aloha-skjorte (innkjøpt på Hawaii), stråhatt, solbriller og ananas i veska ankom jeg Hank’s Burger Battle på ettermiddagen.

Gladkokken, Jan Ivar og Hank.

Jeg var klar for burgerkamp sammen med Jan Henrik fra bloggen Gladkokken og Jan Ivar fra bloggen Beets and Limes. Den fjerde konkurrenten hadde dessverre trukket seg.

Hank og HellesKItchen.

Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby, kjent som Hank von Helvete (tidligere Turboneger) var dommer og konfransier under Hellmann’s stand utenfor Mathallen.

Jan Ivar, meg og Jan Henrik.

Det meste av tilbehøret til burgerne våre var laget ferdig dagen før. Burgerbrødene mine ble bakt på morgenen. Vi var klare og det var også de glovarme grillene fra Weber.

Ananas må til

Da det var en liten time igjen hentet jeg burgerkjøttet mitt fra Annis Pølsemaker inne i Mathallen. Det kvernede kjøttet består av  25% Brisket, 25% short ribs, 40% dry aged høyrygg og 10% høyrygg.

Alt gikk etter planen for meg, og tydeligvis  for de andre deltakerne også.

Publikum fikk smake burgerprøver fra Smelteverket (i kjelleren på Mathallen) med våre tre sauser laget med Hellmann’s Real Mayonnaise.

Jan Ivar og jeg har konkurrert en hel del tidligere, også mot hverandre. Alltid like hyggelig.
Her forklarer jeg hvordan man lager Red Eye Mayonnaise til publikum.

Det var superhyggelig at så mange kom bort til oss å skrøt og spurte om sausene vi hadde laget. Hellmann’s delte ut oppskriftshefte over våre oppskrifter, men der står ikke fremgangsmåten, så hvis du virkelig vil lage sausene må du gå inn på bloggene til meg, Jan Ivar og Jan Henrik.

Jan Ivar forklarer sin burger for Hank.
Jan Ivar og jeg griller så det ryker etter.

Ok. Etter masse røyk og grillos var burgerne våre klarer til servering og Hank skulle smake på alle. Han skulle komme sin favoritt og dermed kåre en vinner. Etter en runde og en diskusjon med seg selv falt valget på Jan Henriks folkeklassiker Burger med coleslaw.

De fleste har sikkert smakt en slik klassiker, men hvis du ikke har det, finner du oppskriften her.

Jan Henriks Coleslaw-burger.
Jan Ivars løk-burger. Mighty fine!

Vil du gå for Jan Ivars spenstige løk-dressing og andre herlige burgerelementer, kan du få den her.

Min burger

Hvis du vil lage min burger glazet med ananas og rom, hjemmebakte buns, syltet ananas, røkt ost, søtpotetkrønsj og Red Eye Mayonnaise, kan du få hele oppskriften  her. Ifølge Hank smakte den nydelig, men han presiserte at den nok var for komplisert for folk å lage selv.

Hank får smake burgeren min.
Tommel opp for ananas på burger.

Det tror ikke nødvendigvis jeg. Du trenger bare litt tid. Jeg tror og håper at folk liker å lage nytt tilbehør til grillmaten sin. Alle ingrediensene til burgeren får du faktisk i helt vanlige butikker. Jeg møtte mange mennesker ved Mathallen i går som hadde lyst til å prøve seg på burgerdressingen min, så bare sett igang:)

Jan Henriks Coleslaw-burger.

Jan Henrik kunne reise hjem med en Limited Edition bronsjefarget grill og tittelen burgervinner. Gratulerer til ham og takk for alle som kom å så på og heiet på oss i solen. Det var gøy!

Takk til Erik og Runar for de fine bildene.

Til info: Innlegget er en del av et kommersielt samarbeid jeg har med Hellmann’s Real Mayonnaise.

Forrige

Luksus-Spritz

Osten som italienerne spiser 1 kg av i uken

Neste

Legg igjen en kommentar