Skalldyrssafari og whiskysmaking i Fiskebäckskil

Frister det med sjømatsafari, whisky smaksprøver, lunsj på liten øy og middag på Restaurant Brygghuset i idylliske Fiskebäckskil (ikke langt fra Göteborg)? Jeg har vært med på dette, og det kan du også.

Fiskebäckskil

Fiskebäckskil, ikke langt fra Svinesund er best kjent som et pittoresk og romantisk sommerparadis med små rødmalte fiskehus og skjærgårdsidyll. Da Fiskebäckskil ble grunnlagt på 1500-tallet, var det en av Sveriges første fiskerlandsbyer.
Denne sommeren er den tredje gang whisky-produsenten Talisker publiserer reiseguiden Scandinavian Detours, og de siste årene har de arrangert helgeturer til Stockholms skjærgård. I år er det Sveriges vestkyst kompasspilen peker mot. Turene til Fiskebäckskil markerer lanseringen av guiden, som du finner online. Reiseguiden har som mål å oppfordre alle oss skandinaver til å se etter «eventyret» i vår egen bakgård. Av den grunn har utvalgte skandinaviske eventyrere anbefalt sine vakreste og mest fantastiske opplevelsene i Danmark, Norge og Sverige.

I år kan du faktisk oppleve en helg sentrert rundt Restaurant Brygghuset i Fiskebäckskil, ikke langt fra Svenskegrensen.

Dagen starter med en skalldyr-safari, hvor alle gjester sendes ut i båt for å fiske etter f.eks krabber, sjøkreps og reker. Skipperen har allerede satt ut tegnene og du blir med å ser hva som har har gått inn i fellen.

Jeg har de siste årene vært med på mange slike turer og det er like fascinerende hver gang. Å få være med ut i båt og se ekte fiskere i aksjon er interessant og fint.

Østers og whisky. En herlig kombinasjon.

Deretter serveres fantastisk lunsj på en liten øy. Østers rett fra havet og nydelig fiskesuppe står på menyen.

Kveldens middag serveres på Restaurant Brygghuset, hvor restaurantens kokker tilbereder dagens fangst. Nordens beste bartender, svenske Emil Hed lager cocktails som matcher rettene.

Koselig langbord i restauranten.
Kamskjell med sommertrøfler, smør, sideflesk og friterte gulrøtter.
Bao med nyfanget sjøkreps servert med en meget kreativ Bloody Mary.
Torsk og rogn med Sandefjordsmør laget med brunet smør, servert med frisk drink til.
Tindved, sjokolade og hasselnøttkake. Så lekkert og godt.

Maten du får servert er eksepsjonell god. Om menyen kommer til å bli den samme som jeg fikk servert, vites ikke, men det er uansett bare å glede seg. Dette er bra utførte retter.

Emil Hed.

Kvelden avsluttes med whisky i restaurantens egen whisky lounge, som har en av verdens største private whiskysamlinger. Du overnatter på det flotte hotellet Slipens Hotel og spiser frokost der dagen etter.

Jeg har vært på flere slike turer tidligere, og ofte er det bare presseopplegg. At man kan booke dette opplegget er en sjelden opplevelse som du burde vurdere sterkt. Det er så flott!

Skalldyrsventyret i Fiskebäckskil er en del av lanseringen av den tredje utgaven av reiseguiden Scandinavian Detours. Guiden ble utviklet sammen med noen av Skandinavias ledende eventyrere og ble først lansert sommeren 2017 med bidrag fra eventyrere som Jakob Gjerluff Ager, Emma Svensson, Mikael Lindnord og Tonje Blomseth.

Lasse Hansen forteller levende om sin ferd i robåt over Atlanterhavet.

I år har blant annet Lasse Hansen fra The Wolfpack Gym vært en aktiv del av utviklingen av guiden. Lasse deltok i den siste utgaven av Talisker Whisky Atlantic Challenge, som er en ro-konkurranse, hvor deltakerne konkurrerer om å komme først i robåt fra Kanariøyene til Karibia.

Fiskebäckskil

Scandinavian Detours i Fiskebäckskil går fra 28. til 29. juni og 23.-24. August.
Hele eventyret koster svenske kr 2795 pr. person.
I prisen inngår:
1 natt på Slipens Hotell
1,5 timers skalldyrssafari med lunsj
Whiskysmaking
4-retters middag med whiskycocktails til hver rett
Frokost

Forrige

Sazerac

Har du drømt om å lage Pastel de nata? Her kommer oppskrift på de aller beste!

Neste

Legg igjen en kommentar