småretter

Samosas i lange baner

mars 21, 2012

På mine reiser i utlandet har jeg kommet over mange varianter av samosa. På Mauritius har jeg spist en drøss av disse med fiskefyll, vegetar. Alltid med smak av karri. På Seychellene fikk jeg dem med kokosfyll og chili. På Zanzibar har jeg fått dem med oksekjøtt og på Lamu med krabbekjøtt.
Med andre ord: fyll dem med hva du vil!

Jeg laget tre forskjellige typer som du vil kunne se nedenfor.
Jeg brukte filodeig, men jeg vil heller anbefale dere å bruke kvadratiske vårrullark som du får kjøpt i asiatiske forretninger. De er lettere å bruke, og de sprekker ikke så fort som filodeig gjør. Kjøp de som er ca 10×10 cm store.
Fyll med de smakene du liker best. Pakk sammen til fine trekanter eller firkanter og lim sammen med olje. Kok i solsikkeolje til de er gylne. La dem renne av på papir.

85.jpg
Dette fyllet er frisk spinat( kuttet fint) blandet med sitronskall, fetaost ristede pinjekjerner. Salt og pepper. Min favoritt!

Dette fyllet er klippfisk, karripulver, chili og gul squash.


Kjøttdeig med revet appelsinskall, frisk mynte, chili og hvitløk.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar Mari mars 22, 2012 at 10:06 am

    Samosaer er så godt!! Men jeg sliter med å brette de, blir katastrofe hver gang. Har du noen tips?

  • Svar Helle Øder Valebrokk mars 22, 2012 at 11:28 am

    http://www.flickr.com/photos/korasoi/5071940718/ Hei Mari!Her kan du se tips til hvordan du bretter samosaene. Husk å ikke brette for stramt for da kan de eksplodere i den varme oljen. Lykke til! Og husk å lage ditt favorittfyll. Poteter? Linser? Reker? Etc.Helle

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: