Samosas i lange baner

På mine reiser i utlandet har jeg kommet over mange varianter av samosa. På Mauritius har jeg spist en drøss av disse med fiskefyll, vegetar. Alltid med smak av karri. På Seychellene fikk jeg dem med kokosfyll og chili. På Zanzibar har jeg fått dem med oksekjøtt og på Lamu med krabbekjøtt.
Med andre ord: fyll dem med hva du vil!

Jeg laget tre forskjellige typer som du vil kunne se nedenfor.
Jeg brukte filodeig, men jeg vil heller anbefale dere å bruke kvadratiske vårrullark som du får kjøpt i asiatiske forretninger. De er lettere å bruke, og de sprekker ikke så fort som filodeig gjør. Kjøp de som er ca 10×10 cm store.
Fyll med de smakene du liker best. Pakk sammen til fine trekanter eller firkanter og lim sammen med olje. Kok i solsikkeolje til de er gylne. La dem renne av på papir.

85.jpg
Dette fyllet er frisk spinat( kuttet fint) blandet med sitronskall, fetaost ristede pinjekjerner. Salt og pepper. Min favoritt!

Dette fyllet er klippfisk, karripulver, chili og gul squash.


Kjøttdeig med revet appelsinskall, frisk mynte, chili og hvitløk.

Forrige

Bloggen er 1 år i dag!

Herlige kaker i Oslo

Neste

Legg igjen en kommentar