Rakfiskmousse og cava

Vi går inn i førjulstiden og vi skal spise og spise. Pinnekjøtt, ribbe, julepølser, medisterkaker, rakfisk, lutefisk… Jeg elsker det! Men jeg elsker også å lage noen varianter av klassikerne. Jeg har tidligere fortalt at jeg spiser rakfisk alene. Dette fordi Erik ikke liker det og da gidder jeg ikke høre på gnålet om fæl lukt i huset. Jeg velger meg en dag når han er ute og så storkoser jeg meg.

Denne dagen drister jeg meg til å lage fingermat av fisken og dermed prøve å servere Erik rakfisk på en annen måte. Jeg lokker også med cava. Jeg har nemlig fått tips om at cava kan være et perfekt følge til rakfisk i stedet for den klassiske kombinasjonen øl og akevitt.

DSCF5842

 

Mitt hemmelige våpen er altså en økologisk cava fra Barcelona-området. Den heter Alta Alella Bruant Cava Brut Nature. Den er laget på 100 % xarel-lo, en drue jeg liker veldig godt og jeg drikker mye hvitvin laget på denne druen når jeg er i favorittbyen min, Barcelona.

Lyst til å få tips om gode spisesteder i Barcelona? Klikk her.

Erik er positiv til å prøve. Tror egentlig det er cavaen som lokker mest, men vi gir det et forsøk.

DSCF58281

 

Retten jeg lager er saltbakte poteter med rakfiskmousse.

Det lager du slik:

Ca 200 g rakfiskfilet finhakkes

Pisk 1/2 boks rørosrømme til krem. Rømme med høyt fettinnhold kan piskes, nemlig.

Finhakk 1/2 rødløk (skikkelig finhakket altså).

Bland så rakfisk, løk og rømmekrem. Tilsett noen dråper sitronsaft og litt kvernet pepper. Smak til om du synes den trenger litt mer sitron.

Velg små poteter. Potetene koker du med skallet på i vann som er tilsatt ca 5 % havsalt. Kok til potetene er møre og vannet fordamper rundt potetene og etterlater seg et saltlag. Ta poteten ut av vannet og la dem avkjøles på benken. Del så potetene i to og grav ut et hull i midten med et eplejern. Fyll potetene med rakfiskmousse og sett dem i en bolle med fint salt i bunnen slik at de står støtt. På toppen pynter jeg med en tynn skive polkabete og en ring rødløk. Dette er den perfekte fingermaten til cava!  Du kan bruke biter av flatbrød til rafiskmoussen i stedet for poteter hvis du vil gjøre det enklere.

Så kommer testen. Erik skal smake. Han vrir trynet og konkludere med at cavaen var veldig god. Du kan ikke lære en hund gamle triks. Rakfisk + Erik = ikke bestevenner. Men jeg gumler og koser meg. Cavaen passer kjempegodt til fingermaten, men den er også helt ypperlig alene, kan Erik slå fast.

Lyst til å lage andre spennende rakfiskretter? Oppskriftene mine finner du her.

DSCF5857

Forrige

Reinsdyr med kantareller, bakte gresskar og cappuccino-saus

Tagliata! Du kommer til å bli hekta!

Neste

Legg igjen en kommentar