Pizza med juksekjøttboller, vaktelegg og enkel hvit saus

Jeg kunne ha spist pizza hver dag.

Så glad er jeg i pizza. Jeg liker å variere mellom hvit og rød pizza, men når jeg har dårlig tid er det gjerne hvit saus jeg velger å lage. Den lager jeg på fem minutter og helt uten koking.

Jeg elsker kjøttboller på pizza, men disse trenger jeg ikke bruke tid på å lage selv. Kjøper du en rå salsiccia kan du klemme ut små kjøttboller fra fyllet – og vips har du kjøttboller. Smart, ikke sant? Jeg gjør det samme når jeg lager pasta med kjøttboller. Jeg har prøvd mange forskjellige pølser og den jeg har endt opp med å bruke er en salsiccia som du får kjøpt på Kiwi og Meny. Den er fra Jacobs og er akkurat passe salt og har perfekt konsistens. Mange av de andre jeg har prøvd har vært for faste i konsistensen og noen er rett og slett for salte.

Vaktelegg. Kanskje ikke så lette å få tak i, men i større supermarkeder og fisk- og viltbutikker får du det. Du kan bruke vanlige hønseegg hvis du ikke finner vaktelegg, men da må du bruke færre egg og steketiden må beregnes deretter, for de er mye større enn vaktelegg.
Kombinasjonen egg og svinekjøttboller, samt hvit urtesaus er fantastisk. Jeg har skrevet oppskriften på sausen nedenfor. Pizzabunn og steking regner jeg med at du har styr på, men i tilfelle kan du klikke deg inn på min guide til god pizza og få tips om deig, heving osv.

Det viktigste å huske på når du steker pizza med kjøttboller og vaktelegg er følgende:
Sausen smøres på bunden i tynt lag.
Legg god mozzarellaost på pizzaene før du legger på kjøttboller.
Kjøttbollene som du klemmer ut fra pølseskinnet steker du lett i pannen til de er nesten gjennomstekte.
Spe på med litt skarpere ost hvis du vil ha litt mer smak. Jeg pleier å rive litt parmesan over i tillegg til mozzarella.
Vakteleggene knekkes over pizzaen når det er ca 2 minutter igjen av steketiden.

Oppskrift på enkel hvit saus:
1/2 beger crème fraîche (ikke lett-utgaven)
1 fedd hvitløk, finrevet
1 dryss flaksalt
kvernet pepper
1/2 ts hvitvinseddik eller 1 ts sitronsaft
Hakkede urter etter smak. Mynte, basilikum eller bladpersille. Gjerne en kombinasjon av alle tre, men skal du velge kun en er persille best.
Liker du litt hete kan tørkede chiliflak være tingen. Jeg bruker det for å få et lite kick i smaken.

Drikk en lett og lett avkjølt Nebbiolo-vin til pizzaen. Jeg kan på det varmeste anbefale Longitudine 8-26 fra Villa Guelpa.  Den passet fantastisk godt til retten. Jeg bodde på gården til Villa Guelpa da jeg besøkte vindistriktet Biella tidligere i sommer. Dette er et spennende vinområde i Piemonte som er totalt forskjellig fra Barolo, Barbaresco og Langhe. Sjekk ut vinen og avgjør selv. Server den lett avkjølt.

Forrige

Vin og mat i Tbilisi – Georgias hovedstad

Da jeg fant verdens beste pizza i … Örebro!

Neste

Legg igjen en kommentar