Pasta med fersk tomatsaus og spicy kjøttboller (hvis du vil)

 

Tomatene er herlige og smaksrike nå på sommeren, og da finnes det nesten ingenting som er bedre å spise.

Jeg var i Barcelona nå i sommer, og på mitt lokale marked finnes det en fyr som har en egen tomatbod. Her selger han 36 forskjellige typer tomater! 36! Vakkert!

Så denne retten er en liten sommerhyllest til mannen som står i boden sin på Santa Caterina-markedet og selger de fineste tomater.

L1160285

Jeg har laget en fersk tomatsaus, ikke en som skal kokes inn i timesvis. Her snakker vi minutter. Jeg har også laget noen deilige kjøttboller med chorizofyll, men pastaretten kan uten problemer spises kun med sausen, for den er så deilig i seg selv. Vel, du får oppskrift på både saus og kjøttboller, så kan du bestemme selv.

Tomatsausen:

Bruk masse grentomater av ypperste kvalitet. Jeg liker å bruke de som er på størrelse med en bordtennisball. Vær kresen på tomatene for det er de som skal gi den gode smaken til pastaretten. Del dem i 6-8 biter og legg dem i en gryte sammen 4 ss god extra virgin olivenolje. Oljen tåler et oppkok sammen tomatene uten at den blir ødelagt. Strø et dryss flaksalt over og kvern litt sort pepper over. Kok opp og la tomatene oppløses litt i noen få minutter. Dryss masse herlig hakket basilikumblader over og ha litt mer av den gode oljen over. Nå er sausen ferdig. Kok opp pasta og hell av vannet. Bland den varme pastaen forsiktig i tomatsausen og server med masse revet parmesan til.

Kjøttboller:

Jeg bruker økologisk oksekjøtt, for det får jeg faktisk på Ica nå.

1 pakke (ca 400 g) blandes med 2 ts oregano, et godt dryss flaksalt og 1 liten løk som jeg har myknet i pannen på medium varme sammen med en stubb chorizo (ca 6 cm fersk pølse som jeg har skåret så smått jeg klarer.)

Rør dette sammen og tilsett gjerne en god neve brødmuler fra lyst brød. Form til små kjøttboller og stek på brett i ovnen eller i pannen. Server ved siden av pastaen slik at folk selv kan forsyne seg.

Smakelig sommermåltid og hipp, hipp hurra for tomaten!

L1160477

 

Forrige

Delemat på den aller beste måten

Paradis for den søte tann

Neste

Legg igjen en kommentar