Oslos beste iskrem?

Ah! Livet på Frogner, altså!
I november åpnet Gioia i Eckersbergsgate 41. Jeg har visst om stedet siden før de åpnet, men fordi det er vinter har det ikke fristet med is. Så dum kan man være. Alt jeg har gått glipp av i disse månedene.

True that!

Gioia er et italiensk iskrem- og sorbetsted som drives av franskmannen Pierre Espic og hans italiensk-argentinsk kone, Higinia.
Isen er håndlaget og Pierre lager 4-6 nye smaker hver måned foruten det faste utvalget.

Pierre Espic lager crêpes.

Etter å ha blitt fristet av is og pannekaker på deres facebookside i lang tid tok jeg med meg Erik og gikk rundt hjørnet. Vi skulle fader meg ha iskrem … og crêpes! Ja, for Pierre lager ekte franske pannekaker. Du kan få søte eller salte varianter.

Vel inne i sjappa får vi smake oss gjennom hele sortementet av is fra vognen. Salt karamell, sjokoladeis laget på valrhona-sjokolade, villbjørnebær, lucuma (sør-amerikansk frukt) og mye mer. De har også en sukkerfri variant laget på markjordbær. Hva skal man velge?

Perfekte crêpes og deilig iskrem.

Erik går for crêpes med salt karamell og nougat. Jeg velger crêpes med villbjørnebær og lakris. Crêpes med to iskuler koster 95 kroner og er verdt hver en krone. Vil du ha en kopp kaffe til er det ingen ringere enn Tim Wendelboe som leverer bønnene til Gioia.

Er dette Oslos beste iskremsjappe? Jeg er stor fan av Ice Crime også, men de har jo stengt på vinteren, så sier svaret seg selv.

Gioia betyr glede på italiensk. Ja, det er akkurat det det er!

Gioia på Frogner.
Forrige

Bananchips med mojosaus

Cocktailkongens beste tips til mat- og drikkematching

Neste

Legg igjen en kommentar