… og året startet med at jeg sa opp jobben

Jeg har knapt tømt Italia-kofferten min fra romjulsturen før jeg tropper opp på kontoret og leverer oppsigelsen min. Det sies at de fleste oppsigelser blir til på en solseng, men jeg kan bekrefte at en barkrakk i Bologna gjør samme nytten.

Det er ikke en spontan avgjørelse, men en veloverveid tanke jeg har gått med i månedsvis. Jeg har hatt lyst å jobbe med mat, redaksjonelle og kommersielle tekster og oppskriftsutvikling lenge. Jeg har drømt om å kunne reise mer, lære mer. 2015 ble et godt år med masse reising og spennende opplevelser. Og med skippertak og avspassering kombinert med en raus sjef, kunne jeg bli med på mye gøy på privaten. 2016 ser ikke ut til å bli sånn. Ny jobb, ny sjef, nye arbeidsoppgaver gjorde at jeg måtte ta en statusoppsummering av hvordan jeg vil leve livet mitt. Jeg skal forklare kort: Jeg har jobbet i pressen siden 1992. Det har vært fantastisk når det går bra. De siste årene har vært en nervepirrende affære for oss som jobber innenfor journalistikken. Nedskjæringer, nedbemanninger, negative tall over hele linjen. Vi har levd i konstant frykt for å miste jobbene våre. Jeg har blitt flyttet fra redaksjon til kommersiell produksjon. Og sist fra kommersiell produksjon til et oppkjøpt selskap som driver med content marketing. Altså: To jobber jeg ikke har søkt på rett etter hverandre. Til slutt måtte jeg tenke meg om: Hvem er jeg? Hva er det egentlig jeg vil gjøre? Konklusjonen endte altså med at jeg denne uken sa opp en fast stilling.

IMG_2984

Hva skal jeg gjøre?  Jeg skal frilanse. Jeg skal skrive, reise, lage mat og smile. Jeg er til og med så freidig at jeg kaller meg selv en gastronaut – en reisende i mat. Jeg skal gjøre det jeg kan og liker å gjøre. Det blir beintøft og jeg må nok skjære ned på noen goder, men jeg tror det blir verdt det. Jeg har allerede knyttet til meg gode kontakter som jeg skal jobbe for, så jeg er ikke redd. Men nøl ikke med å ta kontakt med meg hvis du har noe du tenker kan være perfekt for meg å gjøre.

Hva vil dette ha å si for HellesKitchen? Ikke så mye. Bloggen ligger fremdeles under Tara (tara.no). Jeg vil fremdeles gjøre kommersielle samarbeid med kunder som jeg kan stå inne for. Jeg firer ikke på mine standpunkt og krav om dyrevelferd, kvalitetsmat, bærekraftighet og ekte mat. Jeg kommer ikke til å bli en «klikkhore» der jeg fronter produkter jeg ikke kan gå god for bare for å få flere klikk eller høyrer inntekt. Du kan slappe helt av.

Det jeg håper du vil oppleve er at HellesKitchen blir et sted der du kan få enda flere gode reiseopplevelser der mat og drikke står i fokus. Jeg vil lære mer, og dermed lærer dere mer gjennom mine blogginnlegg. Jeg vil oppleve mer! For det er de gode opplevelsene og tipsene HellesKitchen handler om.

Jeg avslutter en rar uke med å ønske dere en riktig god helg. Takk for at dere følger bloggen min. Fortsett med det og tips gjerne venner om den. Følg meg gjerne på Facebook og Instagram (helleskitchen) også.

Jeg har trua på 2016!

IMG_2994

Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

Tagliatelle med ragù – den originale spagetti bolognese

Det deilige, syltede tilbehøret

Neste

11 kommentarer om “… og året startet med at jeg sa opp jobben”

 1. Gratulerer med en modig beslutning! Og så er jeg sikker på at du kommer til å gjøre det veldig godt som selvstendig. Blir fint å følge deg videre. Tvi tvi!

  Svar
 2. Modige Helle. Gratulerer. Beundrer alle som våger å ta så viktige avgjørelser i sitt liv. Bare å heve champisglasset for å ønske LYKKE TIL.

  Svar
 3. Gratulerer med det som heilt sikkert er ei god avgjerd. Du har ein blogg eg er innom stort sett kvar dag i håp om at du har skrive om noko spennande – og oftast har du jo det. Her i huset blir det stadig referert til Helle sin blogg, om det no er reisetips eller tikka-oppskrift det er snakk om. Eg vonar du kjem med gode reisetips i 2016 også – vi kom oss mellom anna på hawker center i Singapore då vi var der i oktober nett fordi eg hadde lest om det på bloggen din – det var faktisk dødsbra! Så takk for god blogg og nyttige tips 🙂

  Svar
  • Takk skal du ha, Ingunn! Så hyggelig tilbakemelding:) Skal gjøre det jeg kan for å levere:)

   Svar
  • Men, herre min hatt, så hyggelig melding! Takk, Morten! Superhyggelig at du følger bloggen! God lørdag! Helle

   Svar

Legg igjen en kommentar