Nytt vannhull i Oslo

I morgen, onsdag åpner et nytt serveringssteed i Markveien 57 på Grünerløkka i Oslo. Det heter BD57. BD står for Brewdog, og er et kjent merke for ølinteresserte. Det skotske ølselskapet har allerede mange serveringssteder rundt omkring i verden, men nå er det altså Norges tur til å få servert hipsterøl på kran eller i flaskeform. Vel, vi kjenner jo merket fra før. Jeg er tilstede på åpningsfest dagen før den offisielle åpningen, og her er det presse og aksjonærer tilstede. Aksjonærer? Jepp, du kan kjøpe aksjer i selskapet, serru.

L1140899

Jeg slår av en prat med Vegard i baren og spør ham litt om konseptet på BD57. Dette skal være en bar/pub med matservering, og det vil også arrangeres øl- og matparringskurs som f.eks øl til ost eller sjokolade. Stedet skal være for alle som er interessert i øl og som er interesserte i å lære mer om øl og utvide horisonten.

Vegard i baren.
Vegard i baren.

 

Jeg spør hva som er det snilleste ølet de har, og da nevner han «This. Is. Lager.», som er et øl med enkel filtrering og med mye smak og friskhet sammenlignet med vanlig kommersielle lager. I den andre enden av skalaen finner du «Brewdog Sink the Bismarck!» en IPA på hele 41%! Den serveres kun i 2 cl glass. Også den whisky-fat-lagrede stouten ved navn «Paradox Compass Box» på 15 % er for viderekommende. Jeg smaker den og elsker den! Perfekt sjokoladeaktige toner. Dette er glasset du koser deg med lenge.

20 øl på fat.
20 øl på fat.

BD57 kommer nok til å bli et populært sted for den yngre garde med 20 forskjellige øl på fat og 30-50 forskjellige flasker å velge mellom. Men skulle jeg, en dame på 40+ stikke nesen innom, er det kanskje især IPA-typene deres Vegard i baren vil anbefale. «Dead Pony Club» er både floral og ikke så sterkt. Snilt er det ikke nødvendigvis, men kvinner har en tendens til å like florale toner, avslutter Vegard.

L1140925
BD57 på Løkka.
L1140906
Deilig fingermat på åpningsfesten. Lover bra for kjøkkenet her.
L1140900
Kul veggtegninger.
Og så noen vise ord til slutt.
Og så noen vise ord til slutt.

 

Forrige

Villmarksmiddag og bjørner til frokost

Pizza med rødvinskokte løk

Neste

Legg igjen en kommentar