Norske gin & tonics for festhelgen

| |

For en helg vi har i vente! Pinse, Grand Prix og 17. mai på en og samme langhelg! Det betyr to ting:
1. Polet har stengt lørdag, mandag og tirsdag.
2. Når skal du handle inn til festhelgen? Jo, i dag. Du og et par millioner mennesker. Nå skal ikke jeg oppfordre til helgefyll, for det er ikke helt min greie. Å hygge seg med et glass vin eller en god drink, det er mer min ting.

DSCF1128
Rabarbra-cocktail, Harahorn gin og rabarbrasirup.

Nå har du sikkert sett kaker med flaggmønster og desserter i rødt, hvitt og blått i ukesvis på alle nettaviser, blogger og på sosiale medier. Nå skal du få oppskrift på en drink som skriker 17. mai!

Ikke bare det! Du får også oppskrift på en annen heilnorsk cocktail med norsk gin og norske rabarbra. Så nå kan hornmusikken bare komme!

DSCF1135
Norsk drink i rødt, hvitt og blått!

17. mai er det mest norske vi har utenom brunost og lutefisk. Vi elsker kremkaker, pølser, bunader og flagg. Jeg har laget isbiter med flaggmønster. De passer perfekt i den norske gin & tonicen som jeg har laget. Den matcher med andre ord bunaden din! Dannet alkoholforbruk kan man kalle dette.

Jeg bruker Harahorn gin. Dette er norsk gin med einebær fra Røros, blåbær fra Nordmarka, rabarbra fra Grimstad, blæretang fra Stadt, kvann fra Opland og bergmynte fra Sunndal. Det blir ikke mer norsk. Denne ginen vant nettopp gullmedalje i World Spirits Competition i San Fransisco. Det synes jeg er skikkelig stas!

Les om lanseringen av Harahorn her.

Ok. Da går vi over på drinkene. Jeg lager en enkel gin & tonic med spesial-isbitene mine og en rabarbra-cocktail. Lyst til å lage disse til festhelgen? Her er oppskriftene:

Isbiter med flagg-mønster. Ja, nå har jeg sett det også.
Isbiter med flagg-mønster. Ja, nå har jeg sett det også.

«Hipp hurra for 17.mai-GT»

 • 4 cl Harahorn gin
 • 20 cl tonic. Jeg brukte Thomas Henry Tonic Water
 • 2 store flagg-isbiter
Fornemmelse av flagg i alle fall.
Fornemmelse av flagg.

Isbitene lager du slik:

 1. Finn frem runde former som har en diameter på ca 6-7 cm. Lag et korsmønster med blåbær og del jordbær i fire båter og legg i hvert hjørne av korset. Legg blåbærene tett.
 2. Fyll på med litt vann i bunnen slik at dette setter seg i fryseren. Fyll så helt opp med vann slik at du har en «puck». La disse fryse seg steinharde.
 3. Legg to ispucker i hvert glass.
 4. Fyll gin i glasset og fyll på med tonic. Server med en gang. Etterhvert som man drikker løsner bærene fra isbiten og gir god smak til gin & tonicen.
DSCF1130
Rabarbra-cocktail med norsk gin.

Rabarbra-GT

Harahorn gin har rabarbra i oppskriften så derfor tenkte jeg at en rabarbrasirup måtte funke bra i denne cocktailen. Og det gjorde det! Dette er en sommerlig GT som passer i Pinsen, 17. mai og resten av mai, juni, juli og…

 • 4 cl gin
 • 6 cl rabarbrasirup
 • 20 cl tonic
 • isbiter

Rabarbrasirup:

 • 2 dl sukker
 • 2 dl vann
 • 8 dl norsk rabarbra i biter
 • 1/2 sitron
 1. Skjær rabarbra i biter. Finn frem en kjele og ha sukker og rabarbra i kjelen. Slå på platen. Rør. Når sukkeret har begynt å smelte litt rundt rabarbrabitene og det lukter litt karamellaktig, tilsetter du vannet.
 2. La dette stå på medium varme i 20 minutter. Skru av varmen og press 1/2 sitron i blandingen.
 3. Sil av saften. Det som blir igjen av selve frukten kan du brukte på brødskiven eller på vafler. Det smaker nydelig.
 4. Sil sirupen i et fint linklede eller i en finmasket sil. Nå har du en rabarbrasirup som du kan bruke til drinker, saft eller til det su måtte ønske. Den holder seg noen uker i kjøleskapet.
 5. Når du lager cocktailen, shaker du 4 cl Harahorn gin med 6 cl rabarbrasirup og en håndfull isbiter. Sil over i et fint baljeglass. Topp med 20 cl tonic og rør forsiktig. Jeg brukte San Pellegrino acqua tonica.

I Oslo får du bra tonic på Skafferiet på Frogner. De selger Thomas Henry og San Pellegrino. Jacob’s på Majorstuen selger Fever-tree.

Ha en fantastisk festlanghelg og husk å ikke glemme Polet! De selger foresten også kvalitets-tonic.

Forrige

Kjøttbolle-bonanza i Oslo

Pasfall – et eventyrlig måltid i Odense

Neste

2 kommentarer om “Norske gin & tonics for festhelgen”

 1. Jeg testet ut oppskriften på rabarba-GT i helgen – helt nydelig! Brukte Harahorn som anbefalt, funket veldig bra 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar