Muoi Tieu Chanh – vietnamesisk dipp

Denne dippen er så anvendelig! Det er rett og slett en liten skål krydder som du bruker akkurat slik det passer deg.

I våres var jeg på tur verden rundt på oppdrag for TINE. Jeg skulle samle oppskrifter på retter som kan kombineres med rømme. For et fantastisk oppdrag! Mannen min var med og lagde reisereportasjer. På fritiden vår opplevde vi masse kult og spiste fantastisk mat. Jeg har til nå ikke publisert så masse fra denne turen. Tiden går og jeg har hatt alt for mye å gjøre. Men nå tenkte jeg rett og slett å ta meg selv i nakken og gjøre noe med alt det gode vi opplevde som ikke har blitt publisert noen steder.

Det første jeg vil legge ut er en klassisk vietnamesisk dipp (Muoi Tieu Chanh) som du får til nesten alt der borte. Prøv den til skalldyr, grillet kjøtt eller fisk. Dette er en dipp du lager selv ved bordet og som er individuell. Den består av chili, lime, salt og pepper. That’s it.

Da vi var i Hanoi fikk vi den ofte servert med en barberbladaktig kniv (rene mordvåpenet) slik at vi kunne skjære de små fantastiske limene selv.

Slik lager du  vietnamesisk dipp (Muoi Tieu Chanh) til en person:

1/2 ts godt salt

2-3 ringer birdseye chili (de små hissige. Hvis du tør)

1/4 ts kvernet sort pepper

1/2 lime

Slik får man det presentert på restaurant i Vietnam.
Man presser limen og rører ut saltet i den syrlige saften.
Ferdig dipp til bruk. Limestenene kan definitivt fjernes.
Forrige

Obamas chili con carne

Mine vinfavoritter for januar

Neste

Legg igjen en kommentar