Morgenmat på dansk

Frokost på dansk betyr lunsj og morgenmat betyr frokost. Forvirret? Til og med jeg som er halvt dansk er forvirret. Tenk, vi bor så nære, men det er så mange ord vi kan si og da tråkke i salaten hvis vi ikke passer oss. Forskjellen på «må» og «skal» er kanskje den vi bør lære oss: «Må» på dansk betyr: Får jeg lov til…

Nok dansk for i dag. Jeg har spist morgenmat i København, for jeg synes hotellfrokoster kan være dødskjedelig. Vel, det finnes unntak, og da vil jeg trekke frem den fantastiske økologiske morgenmaten de serverer på Guldsmeden-hotellene. Den er verdt å bli på hotellet for. Dessuten kan du få et glass bobler ved siden av. Det benyttet jeg meg av da jeg feiret førtiårsdagen min i København.

Les her om hvordan du spiser en ekte dansk frokost.

Altså, ut på gaten og vær blant folk. Det er oppfordringen. Jeg har besøkt et utvalg morgenmatsteder og kaféer som jeg anbefaler deg å oppsøke når du tar turen til København neste gang.

Et hyggelig sted for å innta morgenmaten er Wulff & Konstali. De har to forskjellige steder og adressene er Lergravsvej 57 og Isafjordsgade 10. Jeg besøkte stedet i Isafjordsgade og her er utvalget et litt annet enn det i Lergravsvej. Jeg bestilte en morgenmatplatting med deilig friskpresset juice av gulrot, ingefær og eple. Det fulgte også med en porsjon skyr med musli, deilig marmelade, ost og valgfritt rundstykke – og selvsagt en kopp kaffe. Alt dette for 95 danske kroner. Veldig god valuta for pengene.

Wulff & Konstali
Wulff & Konstali

Har du lite penger igjen etter mye shopping og kulinariske fristelser, er Kaffix et strålende alternativ. Alt koster 12 danske kroner, om du ønsker en eller annen form for kaffe, bakverk eller hva det måtte være. Samme pris for alt. Praktisk og billig. Du finner Kaffix i Frederiksborggade 43, rett etter Torvehallerne og i retning Nørrebro. (rett ved broen).

Kafflix.
Kaffix..

Something frozen byr på en veldig alternativ morgenmat. Softis! I love it! Skyr, som er veldig populært i Danmark, servert i softis-form med hjemmelaget musli og bær. Sjekk hjemme siden deres for å finne dem, for de har ingen fast utsalgsplass.

Sunn frokost i softis-form.
Sunn frokost i softis-form.

Sort kaffe og Vinyl i Skydebanegade 4 på Vesterbro, serverer herlige italienske fristelser og vinylplater. Det er et fantastisk sted å sitte og mat og drikke serveres på retroserviser. Jeg drakk en fantastisk god kopp kaffe her og spiste en mandelcroissant ut av en annen verden. Fantastisk mandelfyll. Jeg må tilbake. Gaten er forresten er friskt pust bort fra belastede Istedgade.

Kent kaffelaboratorium ligger i Nørre Farimagsgade 70 og er stedet for skikkelig kaffenerder. Her kan du velge mellom kaffe laget på V 60-modellen, Syphon, Chemex, aeropress, eller italienskbrygget fra maskin. Stedet minner om kaffelaboratoriumet jeg besøkte i Århus, der «kaffenazien» jobber.

Et annet bra kaffested er Coffee Collective. De har steder over helre byen, bl.a i Torvehallerne og i Jægersborgsgade.

L1040132

Da burde det være god  anledning for å komme seg ut av hotellets frokostsal og ut i Københavns gater.

Til info: Visit Denmark har betalt fly med SAS og opphold på Absalon hotel. Alt annet er dekket av meg selv.
Forrige

Portugisisk tapas i London

Cuban Sandwich med røkelaks

Neste

Legg igjen en kommentar