Marqués de Cáceres – mye vin for pengene

Jeg hadde glemt vinene til Marqués de Cáceres, viner jeg drakk oftere i mine yngre dager. Det var derfor gøy å besøke vingården i La Rioja for et par måneder siden og gjenoppdage vinene som jeg fremdeles synes har noe spennende ved seg.
Marqués de Cáceres er rimeligere viner. De er fra et vinområde som tidligere var kjent for å lage eiketunge viner. På min første tur til La Rioja i fjor oppdaget jeg at flere av vinprodusentene så absolutt hadde skiftet stilretning. Var dette også tilfelle med gode, gamle Marqués de Cáceres?

– I år har det vært mye regn og blomstringen har vært sen. Nå vil vi ha tørrvær, sier Fernando som jobber hos Marqués de Cáceres. – Vi håper at vi kan høste druene første uken av oktober. Kaniner er faktisk vårt største problem, sier han. De ødelegger vinmarkene.
«Problemet» blir ofte til en god rett med rødvinssaus og ris. Det er karma, vil jeg kalle det.

Det flotte vinbiblioteket på Marqués de Cáceres.

Forner-familien var fra Valencia. De har alltid jobbet med in, men da borgerkrigen brøt ut reiste familien til Loire. Brødreparet Elisée og Enrique Forner kjøpte to slott i Bordeaux og flyttet dit. Enrique tok med barna tilbake til Spania og da til La Rioja som var kjent for å produserer kvalitetsviner. Bodegas Marqués de Cáceres ble grunnlagt i 1970 og siden den gang har vingården ligget der den ligger den dag i dag.

Enrique Forner ville forandre vinproduksjonen i La Rioja og han mente at de røde vinene som ble produsert der ofte var oksidert. Han brukte fransk eik og var den første i La Rioja som tok i bruk kald fermentering. Han ville ha balanserte viner. Nå er Marqués de Cáceres sett på en av de syv store innenfor vinproduksjon i La Rioja.

Cristina Forner Vives (foto: Helle Øder Valebrokk)

Datteren til Enrique, Cristina Forner Vives har jobbet hos vinprodusent siden 1984 og i 2007 tok hun over som president i firmaet.

Cristina Forner Vives er en flott dame som vi er så heldige å spise lunsj med i spisesalen på den nydelige vingården. Hun skjenker et utvalg av viner som man både kan og ikke kan få på Polet i Norge.

I de mindre tønnene og tankene jobber Marqués de Cáceres kontinuelig med produktutvikling og tester Small Batch-produksjoner.

Vi gjennomfører en vinsmaking i kjelleren på Marqués de Cáceres og får gleden av å smake to meget spesielle årganger til slutt.

Til info: Jeg har vært på pressetur til La Rioja. 

Forrige

Fisk med chimichurri, grillet sitron og tomatsalat

Sommerfrisk Rosé-Spritz

Neste

Legg igjen en kommentar