London skuffer aldri!

En av mine favorittbyen i hele verden er London. Jeg blir aldri lei og jeg blir aldri ferdig med den selv om jeg har vært der en «million» ganger. Det er alltid noe nytt å finne på. London er en smeltedigel av kulturer og vi er heldige som har tilgang til mat fra absolutt hele verden kun en liten flytur unna.

Klart du kan spise britisk mat. Den er bedre enn sitt rykte. Men sjekk også ut den etniske maten. Autentisk, nydelig og deilig fremmed mat. Vi har ikke samme utvalg her i Norge.
Da jeg var i London sist fikk jeg prøvd noen nye steder, men også noen gamle klassikere.

Kejriwal

Jeg fikk testet et par frokoststeder. Ingenting er kjedeligere enn hotellfrokoster, så det står jeg glatt over. Jeg vil ut i gatene og suge til med London-atmosfæren!

Dishoom har jeg vært på før. Her er det indisk mat som gjelder. De har flere avdelinger i London, men jeg var faktisk ikke klar over at de også hadde frokostservering. For en åpenbaring! Avdelingen i Shoreditch er superkoselig både på dagtid og kveldstid.

Bacon naan roll
Breakfast Lassi

Vi gikk for Kejriwal – stekte egg på chilisterk ostetoast. Fantastisk nydelig. Vi prøvde også Bacon naan roll med en fantastisk saus laget på dadler, tamarin, sukker, chili og eddik.
Til dette drakk vi kaffe og frokost-lassi laget med yoghurt, banan, mango and havregryn.

Et annet fabelaktig frokoststed er verdenskjente Yotam Ottolenghi sine restauranter. Du finner ham på flere adresser. Jeg prøvde den i Spitalfields.

Du kan få toast, syltetøy og smør hvis du vil, og da rister du brødet selv på brødristerne som står på bordet.

Du kan også velge diverse yoghurt-varianter og bakverk. Det jeg kom hit for var selvsagt Shakshuka. Denne herlige panteretten med tomater, paprika og egg serveres med labneh (en slags yoghurt) og brød til. Så utrolig god!

Shakshuka

Vi gikk også for en midtøsten-frokost med labneh, sitronmarmelade, agurk- og tomatsalat, oliven, hummus og arabisk brød. Jeg elsker slike frokoster.

Når du nå er i området rundt Spitalfields må du innom det gamle markedet. Her finner du avdelinger av mange av de aller beste street food-sjappene i hele London. Old Spitalfields Market har sitteplasser både inne og ute.

Berber & Q er der. Det samme er Ahi Poke og mange andre bra steder. På utsiden av markedet finnes også mange matboder, så du vil ikke gå sulten derfra.

Rett over gaten for Old Spitalfields Market (I Commercial Street) ligger The Ten Bells – en klassisk britisk pub. En stopp der er selvsagt å anbefale for en kald øl. Gjør som britene og ta ølen med ut på gata og heng der.

Cronut-pause? Du finner gode varianter på Dum Dum Doughnuts i Shoreditch.

Nå kan du ta turen til fots eller med  tuben til Borough Market. Alltid en tur innom der, er min mening. Her finner du alt av herlige ting å se på, prøvesmake eller spise.

I gatene rundt finner du mange restauranter, der i blant den svært autentiske meksikanske restauranten Al Pastor. Killer cocktails og nydelig mat. Ta et glass og et par tacos, og du har plass til mer mat et annet sted også.

Gutta på Claw kan lage mat!

I Soho finnes alt av spisesteder. Mye bra. Mye ikke så bra. Siste tilskudd er Claw. Dette er stedet for Krabbekvinnen (kallenavnet mitt). Ja, de har krabbe som tema!
De bruker kun britisk sjømat – som er på høyden med det beste i utlandet. Du får også retter uten sjømat, skulle det være interessant.

Crab Mac & Cheese

Jeg bestiller Crab Mac & Cheese og vi får et par småretter som bonus. Claw skulle egentlig ha vært på Tabasco-festen dagen før, men måtte melde avbud pga for få kokker på jobb. Derfor serverer de oss et par retter med Tabasco for å la oss smake hvordan rettene deres kunne ha sett ut hvis de hadde vært på festen. Så hyggelig av dem!

Taco med aspargestopper, cashewnøtter satsysaus, rødløk og Tabasco. En av de beste vegetarrettene jeg har spist.
Egg fra frittgående høner med shavet og stekt sopp, krutonger, Tabasco, sorte bønner og brunet smør. Wow! Disse folka kan lage mat! Nok en fabelaktig veggisrett.
Claw Carnaby. Sjekk ut denne perlen i Soho neste gang du er i London.

London har som nevnt masse å by på av spennende spisesteder. Du finner masse London-stoff på bloggen, så der er bare å søke i arkivet.

Jeg vil avslutte med en litt jålete restaurant. Coya i Mayfair er en drøm av en restaurant. Her får du peruviansk mat i verdensklasse. Vi hadde en drøss med retter og en drøss med Pisco Sours.

De grillede kyllingspydene er de beste jeg noen gang har spist. Aldri før har jeg smakt så mør kylling.

Vi får andre godsaker også: Ceviche, krabbetaco, perfekt grillet oksekjøtt mm. samt noen desserter til å dø for. Coya er et litt dyrere sted, men er du ute etter en eksepsjonell matopplevelse vil jeg anbefale stedet på det varmeste.

Til info: Jeg har vært i London som gjest ved Tabascos 150-års jubileum. Den  storslåtte festen kan du lese om her.

Forrige

Kebab på Frogner

And på sommervis

Neste

Legg igjen en kommentar