Lekkert og lekent i Lofoten

Jeg var nylig i Lofoten på den flotte matfestivalen de arrangerer der årlig. På vei til festivalhallen snublet jeg forbi et et skilt der det sto «Sans og samling. En ganske artig kafé». Ja, vel? Dette må utforskes. Skiltet sto utenfor et gammelt, nedlagt meieri midt i Storgata i Leknes. Nå skal vi se hvor artig denne kaféen er da.

IMG_4229

Det regner som bare det i Leknes denne dagen og når jeg åpner døren inn til kaféen strømmer duften av nybrygget kaffe og nybakte kanelsnurrer mot meg og slår meg rett i senk.

Det er en av de aller mest sjarmerende kaféene jeg har sett. Artig? Ja, på sett og vis er den finurlig. Bord og stoler er retromøbler sikkert kjøpt på loppemarked. Her finner du sofaer fra 70-tallshjem og stoler fra nedlagte skoler. Alt av servise er forskjellig og megalampene i taket er helt sikkert laget med stoffer fra gamle gardiner og lignende. Og interiøret er en stor del av det som er artig med stedet. Men kakene og baksten er et annet kapittel. På benken står de lekreste hjemmebakte kaker og kanelsnurrene står i ovnen. For en jævla amatør jeg er som nettopp kommer fra tidenes største hotellfrokost. Men jeg kunne jo ikke vite om denne perlen på forhånd…

Sans og samling er også konsertlokale. Sjekk ut Facebooksiden deres for mer.

L1170561

Vil ha neste gang jeg kommer til Leknes.
Vil ha neste gang jeg kommer til Leknes.
Forskjellig servise. Noen har kjøpt alt på loppemaked i hele Lofoten de siste årene, vil jeg tro.
Forskjellig servise. Noen har kjøpt alt på loppemaked i hele Lofoten de siste årene, vil jeg tro.
Nei, er det den gamle sofaen til Fru Hansen, da?
Nei, er det den gamle sofaen til Fru Hansen, da?
Smarte detaljer. Gjassskål satt på hodet med lysslyne under. Utrolig stemningfult, og til og med litt artig.)
Smarte detaljer. Gjassskål satt på hodet med lysslyne under. Utrolig stemningfult, og til og med litt artig.)
salgsutstilling.
salgsutstilling.
Jeg digger dette stedet uten egentlig å ha prøvd det ordentlig. Heldige Leknes som har et slikt sted!
Jeg digger dette stedet uten egentlig å ha prøvd det ordentlig. Heldige Leknes som har et slikt sted!
Kanelsnurrer «in the making»
Kanelsnurrer «in the making»
Te fra tesøsene. Bare navnet er terningkast seks!
Te fra tesøsene. Bare navnet er terningkast seks!
Damn good pie!
Damn good pie! 
Ikke bare kaker hos Sans og samling. Saltmat også.
Ikke bare kaker hos Sans og samling. Saltmat også.
Blid bak disken.
Blid bak disken.
Anonymt bygg med mye glede på innsiden.
Anonymt bygg med mye glede på innsiden.
Forrige

Øl og gourmetmat i kombinasjon

Gin & tonic med eple og kanel

Neste

Legg igjen en kommentar