Kreativ gourmet i Milano

Sist gang jeg var i Milano var vel for fem-seks år siden. Da spiste jeg på en fantastisk restaurant som heter Al Pont de Ferr  (som betyr «ved jernbrua»). Det var et helt strålende måltid og siden vi var der har de fått ny kjøkkensjef og en stjerne i Michelinguiden. Vi tenkte på å dra tilbake nå da vi nylig var i Milano, men konkluderte med at vi ville prøve noe nytt. Al Pont de Ferr har en rocka søsterrestaurant rett ved siden av som heter Rebelot del pont (Ripa di Porta Ticinese 55). Chef Mauricio Zillo har jobbet på Bagatelle i Oslo under Eyvind Hellstrøm, Arzak i San Sebastian og Paul Bocuse for å nevne noen. Han har selvsagt også jobbet på Al Pont de Ferr.

Konseptet på Rebelot del pont er italiensk mat laget på en ny og tøff måte. Vi bestiller en syvretters-delemeny til 50 euro – noe som er latterlig billig med tanke på at dette er mer enn nok mat for to personer. Hva vi får er opp til kokken. Man kan bestille hva man vil fra menyen hvis man heller vil det eller gå for Gastronomic Menu, som er en meny skapt av chefen og satt sammen ut fra hva han finner på markedet den dagen. Du får også plattinger med ost og skinker hvis du vil ha noe enkelt til en flaske vin.

Flott og hyggelig kanal. Området Navagli er turisttungt men fremdeles et ypperlig sted å spise.
Flott og hyggelig kanal. Området Navagli er turisttungt men fremdeles et ypperlig sted å spise.

Vi ser at mange er innom for en aperitivo, og da gjerne en Spritz. Snacksen og smårettene som du obligatorisk har rett til å få når du bestiller en drink i aperitivo-timen i Milano og byene rundt, er av en helt annen kvalitet enn hva du får ellers på stripa i bydelen Navigli. Her er det mye kvantitet og ikke kvalitet. På Rebelot del pont er det kvalitet som gjelder.

Her ligger Rebelot del pont med Al Pont de ferre ved siden av.
Her ligger Rebelot del pont med Al Pont de ferre ved siden av.

Men så til menyen. Dette er meget bra mat. Vi spiser rett etter rett og konkluderer med at dette kanskje er noe av det mer spennende vi har spist på lenge. Etter maten og Lambruscoen vi også drakk, tok vi to Negroni. De serverer nemlig ikke kaffe på restauranten, av en eller annen grunn, så da må det bli en drink i stedet for. Godt valg, for Negronien var knall.

Koselig på Rebelot del pont i Milano.
Koselig på Rebelot del pont i Milano.

Ja, da vet du hvor du skal gå neste gang du er i Milano. Bestill bord. Et must. Vi kom tidlig og da var det fremdeles ledige plasser, men det var stappfult da vi dro.

Rataná: Milanos beste risotto får du her.

L1220299
Fra markedet: Rå og grillede grønnsaker med posjert egg.
L1220295
Nydelig lambrusco og fantastiske grissini. Lette som papir.
L1220300
Ostekuler med bøffel-mozzarella, grillet auberginsaus, tomater, parmesanchips. For en smaksbombe.
L1220305
Grillet blekksprut med gazpacho og soppressa-salami. Mørt, salt og friskt.
L1220307
Tartar av Fassona-oks fra Piemonte med grilled paprika, ansjossaus og friterte kapers. Denne kunne jeg ha spist tre porsjoner av. Kveldens beste rett.
L1220309
Fish & Chips laget på klippfisk, wasabimajones og hjemmelaget chips med grillkrydder.
L1220312
Taco med svinekjøtt fra sorte griser, limemajones, meksikansk ost og syltet vannmelon. Sinnssykt godt!
L1220314
Langstekt lammeribbe som faller fra beina med spicy ketchup og kakao. Funker som fy!
L1220317
Hadde ikke kaffe. Måtte ta Negroni.
Rebelot del pont.
Rebelot del pont.
L1220320
Regningen kommer på under 100 euro. Det må kalles en riktig god deal!

L1220287

Forrige

Golden Latte

Ekspertene svarer: Hvilken tonic skal man velge?

Neste

Legg igjen en kommentar