Kjelår på den saftigste måten

Det er den tiden av året igjen! Nå får du kjøpt kjeprodukter på Bondens Marked og i butikken. Jeg og Erik kjøpte et kjelår forrige helg og jeg tilberedte det på en helt ny måte som absolutt alle som har en ovn, bakepapir og hyssing kan få til. Metoden har jeg brukt på fisk, men aldri på kjøtt før. Resultatet ble pulled kje, og det er en konsistens man liker – banna bein.

Kjelår.
Kjelår.

Lyst til å lage kjelår med bulgur og en slags gresk salat?

Da gjør du slik:

  1. Finn frem et langt ark bakepapir og legg det litt skrått. Legg kjelåret litt innpå den ene kanten.
  2. Kjelåret krydres godt med salt og pepper. Legg noen skiver sitron på toppen sammen noen fedd hvitløk og timan. Hell på et shotglass med sherry eller hvitvin. Hell litt extra virgin olivenolje over.
  3. Nå ruller du opp bakepapiret slik at det dekker hele låret. Bind opp kanter og midten med hyssing. Du skal altså lage en lukket pakke slik at låret damper og steker inne i papiret.
  4. Forvarm ovnen til 130 grader. Legg så pakken inn på et stekebrett og stek i to og en halv time. Skru opp temperaturen til 220 grader og stek i 30 minutter. Nå kan du pakke opp pakken og serverer kjøttet. Kraften som ligger i papiret må du bruke som saus. Den smaker himmelsk. Eventuelt kan du helle den over i bulguren etter at den er kokt. Det gjorde jeg.
  5. Bulguren koker du slik det står på pakken. Couscous kan brukes. Rist noen pinjekjerner i en tørr panne og strø over retten.
  6. Server med en god salat med fetaost, tomater, paprika, mynte og estragon. Hell god extra virgin olivenolje over og press litt sitronsaft over.
Ferdig stekt kjelår.
Ferdig stekt kjelår.
Ja, det faller fra hverandre.
Ja, kjøttet faller fra hverandre.
Salat med fetaost, tomater, fennikel, paprika.
Salat med fetaost, tomater, fennikel, paprika og agurk passer godt til retten.
Kje er ikke kjedelig, kan jeg si deg.
Kje er ikke kjedelig, kan jeg si deg.
Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

Bærekraftig oversikt

Tomatillo-salsa

Neste

Legg igjen en kommentar