Kjapp eplekake for to på Årets epledag

Jeg baker sjelden. Litt av årsaken til det er at jeg ikke er så fryktelig glad i søte ting. En annen årsak er at jeg og mannen min er de to eneste i huset. Men jeg har en liten springform som er super til to personer, og den drar jeg fram av og til. Denne dagen ble det eplekake med mandelmel og Åkerø-epler.

IMG_9367

Slik lager du eplekake for to personer:

1 egg piskes i en mikser sammen 50 g sukker.

Tilsett 60 g smeltet smør i tynn stråle

Tilsett 50 g hvetemel og 40 g mandelmel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts kanel

1/4 vaniljeekstrakt (eller frø fra en halv vaniljestang)

1 1/2 Åkerøeple

Smør springformen og hell over røren. Trykk eplebåter ned i røren og strø litt sukker og kanel over. Legg et lag med aliminiumsfolie over kaken og stt den i ovnen på 180 g (ferdig oppvvarmet ovn) i ca 40 minutter.

Server med en god kopp te og kanskje en ørliten kremklatt?

IMG_9375

Forrige

Mitt møte med Dinner by Heston

Pitt Cue – hardcore BBQ på en raffinert måte

Neste

Legg igjen en kommentar