dessert kake

Kjapp eplekake for to på Årets epledag

oktober 17, 2013
Eplekake for to

Jeg baker sjelden. Litt av årsaken til det er at jeg ikke er så fryktelig glad i søte ting. En annen årsak er at jeg og mannen min er de to eneste i huset. Men jeg har en liten springform som er super til to personer, og den drar jeg fram av og til. Denne dagen ble det eplekake med mandelmel og Åkerø-epler.

IMG_9367

Slik lager du eplekake for to personer:

1 egg piskes i en mikser sammen 50 g sukker.

Tilsett 60 g smeltet smør i tynn stråle

Tilsett 50 g hvetemel og 40 g mandelmel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts kanel

1/4 vaniljeekstrakt (eller frø fra en halv vaniljestang)

1 1/2 Åkerøeple

Smør springformen og hell over røren. Trykk eplebåter ned i røren og strø litt sukker og kanel over. Legg et lag med aliminiumsfolie over kaken og stt den i ovnen på 180 g (ferdig oppvvarmet ovn) i ca 40 minutter.

Server med en god kopp te og kanskje en ørliten kremklatt?

IMG_9375

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: