Italia, dag 4: Dagen med stor D.

Modena: Dette er dagen jeg og Erik har sett frem til i lang tid. Vi har nemlig bord på verdens nest beste restaurant, Osteria Francescana her i Modena. Det er lenge siden vi booket bordet, for det er ikke slik at man bare kan ramle inn fra gata og tro at man får plass. Dessuten har Erik en intervjuavtale med rockekokken Massimo Bottura og jeg skal med som fotograf.

Vi har sovet som prins og prinsess på det fantastisk koselige BB, Quartopiano. Vi ble spurt om vi ville spise frokost her eller på caféen som de to karene som driver BB’en også driver. Vi drar på cafèen deres, vi. Mon café er en usedvanlig trivelig café ca 100 meter fra der vi bor. Interiørmessig er det samme stil. Det er populært og fullt. Vi får cappuccino, vann og et utvalg søte og salte bakevarer.

Mon café.
Mon café.

Dagen går ellers med til matmarkedet, diverse cafébesøk og opptining. Det er iskaldt i byen og Erik må kjøpe tykke sokker.

Lunsjen inntas på naborestauranten vår, som viser seg å være et nytt og hipt innslag til byen, Spaccio delle carceri. Dette er et sted med litt annerledes retter slik som husets egen grillede burger med rosmarinpoteter, tajine av kylling, salater og noen spennende sandwicher. Egen vin har de også. Og den er helt fantastisk.

Egenprodusert vin.
Egenprodusert vin.
Fantastisk saftig kylling og grillede grønnsaker
Fantastisk saftig kylling og grillede grønnsaker
L1190527
Husets egen burger med rosmarinpoteter.

Så er det hjem å hente notisblokk og fotoutstyr. Vi skal gå de 150 metrene ned til Osteria Francescana der Erik skal intervjue Massimo Bottura om musikk. Intervjuet kan du lese her.

Etter en litt sånn ut-av-kroppen-opplevelse med en av verdens mest kjente kokker, må vi ha vin. Og vinbaren Emanuelle ligger rett ved oss. Her har vi egentlig bare gått rett forbi tidligere og det er kanskje ikke så rart. Det er nærmest et bordell av utseende. Eierne ser ut som ei gammel korpulent horemamma med pigghår og dramatiske briller. Det henger fjærboaer i rødt og hvitt over hele lokalet, samt byster med frekt undertøy i passe tvilsom kvalitet. Vi mistenker at dette er samme dame som driver den lurvete undertøysjappa rett rundt hjørnet. En butikk som absolutt ikke passer inn i den ellers classy og stilrene Modena.

Erik på vinbaren Emanuelle. Her skulle jeg ha likt å vite hva som skjer på nattestid. Eller kanskje ikke...
Erik på vinbaren Emanuelle. Her skulle jeg ha likt å vite hva som skjer på nattestid. Eller kanskje ikke…

Vi betaler og bak disken skimter jeg beholdningen med surerør og rørepinner. Note to self: Aldri bestill en drink på Emanuelle. Da får du penissugerør eller rørepinner med sexstillinger. True story.

Vi når vel egentlig bare å hoppe i dusjen og finstasen før vi tusler ned til Osteria Francescana for middag. Hvordan det måltidet gikk for seg, kan du lese her.

Massimo Bottura.
Massimo Bottura.
J49A5618
En litt annerledes cæsarsalat.
Forrige

Massimos mesterlige måltid

2015 har vært et eventyr

Neste

Legg igjen en kommentar