Italia, dag 1: Cocktail-mayhem i Bologna

Klokken er 01.45 og vekkerklokken ringer. Nesten ingen vits i å legge seg, med andre ord. Vi skal til Italia, min femte tur dit dette året, og det er ikke en gang for mye.

Da vi booked flybilletter var vi ikke helt sikre på hvor vi skulle. Italia, åpenbart, men ikke hvor. Det eneste vi visste var at nyttårshelgen tilbringes i Firenze med vår venn, Arild. Vi booket fly til Milano. Derfra går det mange hurtigtog, så det er et fint utgangspunkt. Etter mye frem og tilbake landet vi på Bologna. Vi var her på nyttårsaften i fjor, og byen er stor nok til at det skjer litt i romjulen. Milano var kanskje et dumt valg som flydestinasjon da det går fly til Bologna, men slik ble det altså.

Flybuss kl 03.20 og fly til Frankfurt før folk hadde kommet seg opp av dynene. Det er jaggu tidlig.

Frankfurt er jo en passe døll flyplass, men de har egne «slapp-av-soner» som kommer godt med. En time på sovestol og klar for Italia. Et glass musserende er alt vi når på den korte flyturen fra Frankfurt til Milano. Vi lander i strålende sol og med godt humør.

Vi lander på Linate, som praktisk talt ligger i selve Milano, så det er perfekt. Lenge trodde jeg at vi landet på Malpensa, og det er mer pes å komme seg inn til sentrum derfra.

Fra Milano går det hurtigtog til Bologna. Det kjører i 300 km per time og det tar en time. Det er helt sjukt!

Fremme i Bologna triller vi inn på Hotel I Portici og får et vakkert rom med utsikt utover Bolognas haver og bygater. Vel… Det står en stepmaskin på rommet mitt. Hva i helvete gjør den der!?

Ingen tid til trening. Vi må ut i gatene! Sultne som ville dyr finner vi tilbake til den herlige matgaten Via Pecherie Vecchie. Det funker alltid. På Salumeria Simoni får vi platting med oster, skinker og pølser og det lokale brødet crescenta som inneholder bacon og parmaskinke. What’s not to like!
Selvsagt drikker vi en herlig flaske lambrusco også. Dette er vinene jeg trykker til mitt hjerte. Lett boblende, avkjølt rødvin smaker perfekt til spekemat og ost.

Salumeria Simoni.

Etter å ha spist går vi litt rundt å ser. Vi har en avtale med Daniele Dalla Pola på hans nystartede bar Foodies for å sjekke ut de 13 Bloody Maryene han har på menyen.

Daniele Dalla Pola
Metafoto.

Og vi smaker og vi spiser og vi drikker litt til før han tar oss med til selve flaggskipet Nu Lounge Bar, en av verdens aller beste tikibarer.

Her får vi et STORT utvalg av cocktailsene på menyen pluss mer mat. Oi, så ikke dette komme, men det var gøy og interessant og veldig hyggelig.

Tiki-cocktails
Nu Lounge Bar

Vi har jo som nevnt stått opp på et svært ukristelig tidspunkt og må finne senga. Et stopp på veien for litt vin, kaffe og negroni og så i seng. Stepmaskinene får stå urørt en tid til. Natta!

Fikk aldri sendt julekort i år, så her er det! Live fra Bologna!
Forrige

2016 – året på egne ben

Italia, dag 2: Pasta, naturvin og kunst

Neste

Legg igjen en kommentar