Ikke en dag uten god kaffe

Jeg drikker kanskje litt mer kaffe i løpet av en dag enn folk flest. Det går i et banka kjør. Jeg drikker det hjemme etter frokost. Jeg drikker det på kafé og jeg drikker det gjennom hele arbeidsdagen. Også etter et bedre måltid må jeg ha en god kopp kaffe.

Men jeg drikker ikke hva som helst av kaffe.

Store deler av dagen drikker jeg filtermalt kaffe brygget med min V60. Den bruker jeg når jeg skal lage mer enn to kopper. Andre ganger brygger jeg én og én kopp med min lille vietnamesiske kaffebrygger som jeg kjøpte i Vietnam for ca 40 øre. Den setter jeg på toppen av godkoppen min og brygger rett i koppen.

Metode til side. Det er kaffen det kommer an på. Det er den gode koppen med kaffe som gjør dagen min fin. Heldigvis et par andre ting også, men kaffe er og blir viktig for meg.

Når jeg er ute å reiser kjøper jeg med en pose god kaffe fra kaffebrennerier hvis kaffen er god. Denne kaffen sparer jeg gjerne til en ekstra anledning. Litt som man gjør med en god flaske cognac eller vin.
I hverdagen bruker jeg ikke den dyreste kaffen i skuffen. Det betyr ikke at jeg ikke er opptatt av kvalitet. Kaffekoppen min skal være god.

Damn good coffee!

Det er forskjell på god og dårlig kaffe. Jeg liker ikke for mørkbrent kaffe med for mye syre. Det er en smakssak og det er veldig opp til hva man åpenbart er vant til. Jeg besøkte nylig Skåne i Sverige. Der liker man kaffen mørkbrent. For meg er denne kaffen for tøff og sterk. Jeg kunne ikke ha drukket slik kaffe gjennom hele dagen.

Norge ligger på andreplass

Finnene er de som drikker mest kaffe av alle i hele verden, etterfulgt av nordmenn. Vi drikker ca 3,7 kopper kaffe hver dag. Dette tilsvarer omtrent 12,8 millioner kopper kaffe per dag i befolkningen. Med andre ord, vi drikker fryktelig mye kaffe. Mer statistikk kan du lese her hvis du er kaffenerd slik som meg.

Les mer: Bli med på hippe kaféer i Helsinki

Hva er viktig? Skal kaffen smake godt eller er det det samme? Kaffe er kaffe, liksom?
De fleste vil nok si at kvalitet er viktig. For meg er det superviktig. De daglige koppene med deilig varm kaffe skal smake godt. Skikkelig godt.

Har jeg så noen favoritter i butikkhyllen?

Jeg må innrømme en ting. Ikke siden jeg begynte som frilans for snart to år siden har jeg kjøpt kaffe i vanlig dagligvarebutikk. Det var noe med dårlige minner om automatkaffen på jobben som fikk meg til å tenke at dette er sånn kaffe som du får i dagligvarebutikkene. Det skal jeg ikke ha.

Jeg har gått på kaféer og kjøpt stedets egen kaffe. Her har jeg fått mye godt og mye dårlig. Prisen er ganske høy. Det gjør ikke så mye når man kjøper en pose i ny og ne. Men utfordringen melder seg når kaffeforbruket ditt merkes på lønna. Enten drikker du da for mye kaffe eller så må man finne andre løsninger på ”problemet”. Jeg er ikke villig til å gå ned på forbruket mitt. Ei er jeg heller ikke parat til å fire på smaken og kvaliteten. Kaffen skal være god. Ferdig med det.

Farmer’s Coffee får du i dagligvarebutikker.

Jeg har funnet et godt alternativ i dagligvarebutikken min. Farmer’s Coffee er en kvalitetskaffe. Produktet er 100% Fairtrade-sertifisert (Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel).

Hva betyr det at kaffen er sertifisert Fairtrade?

Det betyr at kaffen fra Farmer’s Coffee oppfyller internasjonale standarder for rettferdig handel. Ditt kjøp fører til bedre arbeidsvilkår og tryggere sosiale forhold for bønder i fattige deler av verden.

Farmer’s Coffee er 100% Fairtrade-sertifisert kaffe.

Fairtrade-organisasjonen jobber kontinuerlig med å bekjempe fattigdom og jevne ut forskjeller blant småbønner i Østen, Sør-Amerika og Afrika. Ditt kjøp fører til bedre arbeidsvilkår og tryggere sosiale forhold for bønder i fattige deler av verden.

Farmer’s coffee er en kvalitetskaffe fra Sør-Amerika med god fylde og fin syrlighet. Det brukes 100% arabica-bønner. Dette er Norges mest solgte Fairtrade-kaffe.

Denne kaffen drikker jeg dagen lang på hjemmekontoret mitt.
Hvordan jeg brygger kaffen kan du lese om i neste innlegg. Det gjør faktisk en stor forskjell å være nøye med oppmåling av kaffe og vann. Mer om det siden, altså.

Til info: Dette er en del av et større samarbeid som jeg har med Farmer’s Coffee.

Forrige

Gin, Fish & Chips, økologisk jordbruk og slottsmiddag

Eplehøst i Skåne

Neste

Legg igjen en kommentar