Hong Kong Lemon Iced Tea

Da jeg nylig var i Hong Kong og Macao drakk jeg mengder av forfriskende iste. Du får det på restauranter og på gata. Du får til og med pastiller som smaker Lemon Iced Tea.
Iste er lett å lage selv, og jeg starter morgenen med å brygge en stor kopp Earl Grey-te. Du kan bruke den teen du vil, men det er gjerne Lipton Yellow Label Tea som brukes i Hong Kong. Du velger selv hva du vil bruke.

Jeg elsker denne drikken til mat og som leskedrikk. I Asia får du gjerne flytende sukkerlake til slik at du kan justere sødmen. Den lager du lett ved å koke opp 50/50 sukker og vann til sukkeret smelter. Kjøl ned og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg lenge. Jeg liker isteen usøtet.

Det asiaterne gjør er å bruke masse frisk sitron i teen. De fyller glasset med isbiter og sitronskiver og så heller de teen over. Så lett og så godt.

Jeg ville lage dette da jeg kom hjem fra tur, men jeg ville også ta den et skritt lenger. Hva med å blande teen med kullsyreholdig vann? Ville det da bli istebrus? Det ble det!

Min kullsyremaskin får kjørt seg hver dag, og nå ble det nok en grunn til å lage mer av boblevannet.

Slik lager du Lemon Iced Tea Hong Kong Style:

Du trekker teen lenge slik at den blir skikkelig sterk. Ta ut posen og la teen kjøles ned til romtemperatur.

Bland teen med 1/3 kullsyreholdig vann. Ikke bruk Farris, for den inneholder for mye salt. lag helst vannet selv med brusmaskin eller bruk et vann uten salt, men med bobler.

Skjær sitronskiver og legg i et glass. Press litt sitron ut av skivene ved å bruke baksiden på en teskje. Fyll med iste og isbiter. Nyt!

Forrige

Lunsj i Stockholm

Spareribs som faller av beinet

Neste

Legg igjen en kommentar