Hjemmepoppet popcorn med karrismak

Jeg er en sånn en som trodde at det å poppe popcorn i kjele var umulig. Alt ville svi seg og leiligheten ville bli røyklagt. Popcorn er noe man popper i en pose i mikro’n, tenkte jeg. Ikke har jeg mikroovn heller.

For en stund tilbake kjøpte min Erik en pose økologiske maisfrø fra en butikk i Tyskland. Den har stått i skapet. I helga tok jeg den fram. – Når man har vært norgesmester i hobbykokk må man da for pokker få til å lage popcorn i en kjele. tenkte jeg.

Herregud, det var jo virkelig ikke noen sak! På tre minutter hadde jeg en enorm skål popcorn i fanget. Ja, og da mener jeg enorm! Ikke visste jeg at så få korn ble til et så stort berg med varme og nydelige popcorn.

Jeg lagde vanlige popcorn den kvelden, men dagen etter tilsatte jeg karripulver. Det ble en skikkelig høydare! Prikking på tungen av det sterke karripulvere som jeg hadde med fra India (litt mer chili i karrien der enn her hjemme…) og en deilig smørsmak fordi jeg brukte ghee (klaret smør). Ghee tåler høy temperatur og vil ikke svi seg slik vanlig smør vil gjøre.

Ok, vil du vite akkurat hvordan jeg lagde dette?

Her er fremgangsmåten:

I en stor kasserolle (ja, velg den største du har, for popcorn tar plass!) smelter du 3 ss ghee. Sett på lokket og la det bli skikkelig varmt i 20 sekunder. Hiv på en stor spiseskje karripulver (chilipulver eller at annet krydder kan brukes hvis du vil teste ut). Tilsett 1 ts salt eller en stor klype flaksalt. Så tilsetter du en halv kopp maiskorn. Sett på lokket og skru platen ned litt. Sørg for å bevege kasserollen og la alle maiskornene få krydder og ghee rundt seg. Ikke ta av lokket før poppingen avtar.
Hell det herlige popcornet over i en stor bolle. Sjekk at saltmengden er ok, ellers tilsetter du forsiktig mer mens de er varme.
Kos deg med hjemmelaget snacks og test gjerne ut nye smakskombinasjoner.

Kommer du på noe kult må du la meg få høre om det:)

Forrige

Matmarkedet i Forodhani Gardens

Lag din egen ingefærøl

Neste

Legg igjen en kommentar