Hjemmelagd potetgull av blåpotet med timian og rosmarin

Jeg har aldri prøvd å lage noe av blåpotet før. Jeg har faktisk aldri kommet over den før. Jeg har hørt om den, men aldri sett den i noen butikk i Oslo. Men lørdag fant jeg dem hos Sultan på Mathallen Vulkan.

Når du skjærer den, er de herlig lilla med hvite felter. De likner litt på rødkål. Jeg bestemte med for å frityrsteke dem og drysse finhakket timian, rosmarin og flaksalt over dem. Det ble utrolig godt. De egnet seg veldig bra som potetgull – og viktigs av alt: De beholdte den nydelige fargen! Blå poteter inneholder også mengder av antioksidanter og vitaminer. De kan være betennelseshemmende og motvirke kreft og diabetes. Den blå fargen kommer fra fargestoffet antocyanin.

Slik lager du potetgull av blåpotet:
Skrell blåpoteten og skjær dem i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvl. Varm rapsolje eller annen olje som tåler høy varme i en høy gryte. Tilsett potetskiver etter tur. Det er lurt å gjøre ferdig noen før du fortsetter med de andre. Dette for at potetskivene skal fbli sprø og ikke kokes. Blir det for mange elementer i gryten, kan det nemlig skje og potetskivene vil bli soggy framfor sprø. Tilsett et par hvitløksfedd og noen kvister timian i gryten for ekstra smak.

De ferdige potetskivene legger du på kjøkkenpapir for å dryppe av oljen og så krydrer du dem med hakket timian, rosmarin og flaksalt.
Potegullet er superdekorativt på toppen av en fin rett eller sammen med andre poteter. Jeg serverte dem sammen poteter kokt i gåsefett. Det du oppnår ved å gjøre det er å få herlige poteter med potetmoskonsistens. Kjøpe gåsefett. Klikk her.
Nå er det bare å gå på leting etter den blå potet. Lykke til med jakten!

Forrige

Frisk og anderledes rødkålsalat

Langstekt ribbe med alt!

Neste

Legg igjen en kommentar