Hippe Söder

Jeg har ikke vært mye i Stockholm, men jeg elsker det lille jeg har fått med meg. På denne turen besøkte Erik og jeg Söder (Södermalm) som er en stor bydel. Her er hipster-faktoren høy med kule butikker, kaféer og restauranter. En virkelig «must do»  er å stikke innom Urban Deli for en matbit eller for å kjøpe med seg godsaker hjem. Jeg tok harryhandelen min her, for å si det sånn.

Urban deli
Urban deli

Jeg fikk anbefalt et frokoststed fra en bekjent av meg som bor i Stockholm. Greasy Spoon heter stedet. Her må du ikke finne på å bestille noe utenfor menyen, for da klikker visst kokken i vinkel. Vi var her på fredag etter Kristi himmelfartsdag og det var visstnok en rød dag, så da kunne vi ikke bestille fra det gode utvalget som de har i ukedagene. Da jeg spurte om jeg kunne få eggerøre, fikk jeg beskjed om at det var for dårlig plass på kjøkkenet. hm… Men de har altså større kjøkken i ukedagene da, eller, siden de har det på menyen da? Mye surr her, men maten er faktisk utrolig god. Jeg fikk servert noen av de beste pannekakene jeg noen gang har spist, akkurat her. Første kopp kaffe koster, så kan du ta så mye du vil etter det. Sympatisk. Stedet spiller bra musikk, men har ikke wifi. Jeg mistenker at det er en sånn ny hipstergreie i Stockholm at man ikke tilbyr wifi. Stedet drives av amerikanere, australiere og engelskmenn.

Greasy Spoon

Greasy Spoon
Greasy Spoon

Full english breakfast på Greasy Spoon.

Her kan du ta meg deg en gratis bok også.

Söder har masse å velge mellom når det kommer til spisesteder og vi spurte rett og slett damen i den kule butikken grandpa om hvor vi burde gå.

Kult servise fra By Mutti.
Kult servise fra By Mutti. Sett hos Grandpa.

 

Hun tipset oss om flere steder. Vi ente opp på en veldig bra burgerbar som lå et godt stykke unna, men det var verdt det. Stedet heter Käk. Dette stedet ligger ved siden av det kule stedet Tjoget.

L1130479
Tjoget.
L1130482
Käk

L1130486

L1130483

Andre steder vi gjerne skulle ha besøkt var:

Nordisk økologisk snabbmat på Kalf Hansen.
L1130475
Kalf Hansen.

 

L1130477
Marie Laveau. Louisiana-inspirert mat.

Og skulle du bli fysen på «fika» kan jeg anbefale Gildas rum. Dette er et paradis for kakeelskere!

Gildas rum Gildas rum
Forrige

Saus til sashimi

Slik bruker du BBQ-saus når du griller + herlige oppskrifter på grillmat

Neste

Legg igjen en kommentar