Herlig torsk med gulrotpuré og chorizo-smør

Dette er en gammel klassiker hjemme hos oss. Det er faktisk flere år siden jeg lagde den sist, så det var på tide. Dette er en super rett som ikke må gå i glemmeboken.

Torsk med chorizo (2 personer) 

Torskeloin 400 g
Fersk chorizo 60 g
frisk timian
salt, pepper, smør

Del opp fersk chorizo i små biter og stek i panne. Legg til side sammen med oljen fra pølsebitene. Stek torsken i porsjonsstykker i en panne med litt olje og meierismør. Ha på salt og pepper. Tilsett 1 fedd hvitløk delt i to. La torsken ligge i pannen med lokk på i ca 6 minutter på medium varme. Stek stykkene kun på den ene siden. Øs over smør og olje innimellom. Du kan steke den i ovnen hvis du vil det. Et høyt torskestykke trenger 15 minutter på 200 g.

Puré av gulrot, fennikel og lakrisrot: 
4 økologiske gulrøtter
2 fedd fersk hvitløk
1 fennikkel
1 bit lakrisrot (10 cm).
Salt, pepper
1 dl nøttesmør (se fremgangsmåte)

J49A5421

Skrell gulrøttene og del i skiver. Del fennikelen i skiver og del lakrisroten i fire biter. Kok i vann til grønnsakene er møre. Sil av vannet og kast lakrisroten. Kjør grønnsakene i en blender til en glatt puré med litt salt og pepper, og 1/2 dl nøttesmør (smør som er varmet slik at melkestoffene skiller seg fra det klarnede smøret, og har fått en lettere nøtteaktig smak.).
Slik lager du nøttesmør: 200 g meierismør smeltes forsiktig i en kasserolle. Du vil se at melkestoffene synker til bunnen og det dannes skum på toppen. Følg nøye med nå. Når det lukter ristede hasselnøtter, tar kasserollen av platen. La stå i fem minutter. Sil smøret i en finmasket sil. Kast melkestoffet (brun grus). Det du nå står igjen med er gull = nøttesmør!

Stekte poteter: Små poteter skylles i vann og tørkes. Skjær i  1 cm skiver og kok i 5 minutter. Sil av vannet og tørk dem fri for vann. Stek potetene til de er gylne i litt olje.

Dandér puré på en tallerken. Legg fiskestykket oppå pureen. Dryss over chorizo-biter og stekefettet fra chorizoen. Dandér potetskiver ved siden av og pynt med frisk timian på toppen av disse.

 

Forrige

Friske drinker som du lett lager hjemme

Lakris-popcorn

Neste

Legg igjen en kommentar