Moscow Mule – Helse i hver dråpe

Ingefær er roten til alt godt. Jeg elsker å bruke den i matlaging, i varm te og i bakst. Den er super å bruke når du er forkjølet eller kvalm. Jeg trenger rett og slett ingefær i hverdagen.

Jeg er vokst opp i Trondheim og favorittbrusen min var ingefærøl fra E. C. Dahls bryggeri. Nå synes jeg den smaker syntetisk og at den er alt for søt, men den gang var den en favoritt. Nå har jeg en annen favoritt.

Ging er norskprodusert ingefærdrikk som kommer med og uten kullsyre. Jeg har nevnt den før, da jeg brukte den i en herlig aperol/bourbon-drink.

Ging med og uten kullsyre
Ging med og uten kullsyre

Antoinette Botti heter damen bak Ging. Hun kommer opprinnelig fra Elfenbenskysten.  Hun forteller meg at hun vokste opp med å drikke konsentrert ingefær hver dag slik nordmenn får tran. Det var vondt og sterkt, men det var medisin som moren insisterte på at barna skulle drikke hver dag for å holde seg friske. Nå har Antoinette tatt mormorens oppskrift og gjort forretning av den i Norge. Ingefæren dyrkes på Elfenbenskysten og Zomadré-prosjektet, som Antoinette er med i, hjelper kvinner der med å få arbeid.

Antoinette bor på Hamar og har selve tapperiet på Sørlandet. Hun har et unikt produkt som endelig ser ut til å ta av blant nordmenn. Det har blitt et yndet produkt på restauranter i hovedstaden og især på Burrito Project på Steen og Strøm. Selv er jeg glad for å få kjøpt det i flere av mine nærbutikker på Frogner. Visstnok er det flere Deli de Luca i Oslo som også selger produktet.

Antoinette Botti
Antoinette Botti

Hva er det som gjør at jeg liker denne ingefærdrikken? Det smaker helt fantastisk alene, men enda bedre i en cocktail. Og jeg liker jo en god cocktail! Det at ingefæren er såpass kraftig i smak gjør at du kan smake den. Det kan man ikke alltid si om annet blandevann man velger. Antoinette er også igang med å lage en variant som inneholder enda mer ingefær. Det gleder jeg meg til.

Drinken jeg har valgt å lage der Ging vil komme til sin rett er en Moscow Mule. Dette er en klassisk cocktail fra 1941 i Los Angeles. Drinken ble opprinnelig servert i en kobber-kopp. Vodka var upopulært på den tiden. Det samme var ingefærøl. To store produsenter av ingefærøl og vodka slo seg sammen og skapte denne drinken. Det ble en hit.

Moscow Mule.
Moscow Mule.

De første cocktails som ble til så dagens lys i USA. Sazerac går for å være den første i verden. Definisjonen av en cocktail er når du blander sprit med sukker og bitter. Drinkene ble alltid laget for medisinsk bruk. Slik er det ikke lenger nå. Men du kan jo si at ved å bruke ekte ingefærdrikk i denne drinken, gjør cocktailen ørlite grann sunnere? Jeg kjenner i alle fall en forkjølelse komme min vei og da tar jeg ikke sjansen på ikke å få i meg en Moscow Mule.

Slik lager du en Moscow Mule

1/2 lime

6 cl vodka. Jeg bruker Ketel One. Opprinnelig ble drinken laget med Smirnoff.

20 cl Ging med kullsyre

Isbiter

Mynteblader

Press lime i et glass og legg limebåten i glasset. Tilsett en god neve isbiter. Hell på vodka og Ging. Rør og pynt med mynteblader.

Moscow Mule med norskproduserte Ging.
Moscow Mule med norskproduserte Ging.

 

Forrige

Gode adresser i Odense

Øl i mat og mugger

Neste

Legg igjen en kommentar