Helgedrinken: Hvit Negroni

Det har blitt lite drinkoppskrifter på bloggen den siste tiden. Jeg har drukket nok cocktails. Det er ikke det, men det har vært i andre sammenhenger.

Nå er det på tide med en oppskrift igjen og jeg har tatt for meg den hvite versjonen av trenddrinken Negroni.

Liker du bitre smaker er Negroni drinken for deg. Originalt lages Negroni med gin, campari og rød vermut. Det var slik den ble laget på legendariske Giacosa Café i Firenze. Nå er dessverre dette herlige stedet lagt ned. Shame, shame, shame. Jeg har drukket min kvote Negroni her og for et sted det var.

På Giacosa smakte jeg i sin tid en hvit negroni. Så god! Den var faktisk så god at vi kjøpte en flaske Biancosarti med oss hjem. Den har samlet støv uten å ha vært åpnet her hjemme på kjøkkenet. Nå var det på tide å ta den frem.

Jeg tror ikke denne er tilgjengelig i Norge. Får du ikke tak i den vil jeg anbefale Cocchi Bianco Americano som et alternativ.
Jeg er vermut-freak! Jeg elsker å drikke vermut med is, oliven og appelsin. Der har spanjolene skjønt noe viktig altså.

Les mer: Vermutbølgen

Utvalget på Vinmonopolet er ganske imponerende når det kommer til vermut og en av nyhetene er Bottegas vermut. Den finnes i hvit og rød versjon.  Den hvite skiller seg definitivt fra de andre på markedet. Den er ekstremt aromatisk og mindre urtetung enn klassikerene på markedet. Litt fruktchampagne, kanskje?
Den hadde jeg lyst å prøve med Biancosarti, som jefg bruker som en erstatning for Campari, som er vanlig å bruke i klassisk Negroni.
For å tilføre litt mer bitterhet bruker jeg noen dråper med Angostura Bitter. Du må ikke gjøre det, men jeg liker at den er bitter. Det er uansett lurt å ha en flaske med dette i barskapet.

Hvit Negroni

Porsjoner:: 1

Ingredienser

  • 3 cl gin
  • 3 cl Biancosarti
  • 3 dl hvit Bottega vermut
  • 1-4 dråper Angostura Bitter
  • isbiter
  • appelsinskall

Slik gjør du

1

Mål opp lik mengde av gin, Biancosarti og lys og søt vermut.

2

Ha masse is i mikseglasset og rør med en rørepinne. Hell over i glass med masse is.

3

Bruk en grønnsaksskreller og skjær strimler av appelsinskall. Vri dem forsiktig over drinkeglasset slik at oljene fra appelsinen frigjøres.

4

Server med en gang.

Forrige

Urban Winery og håndverksbryggeri – midt i Göteborg!

Spicy millionbøf med egg

Neste

Legg igjen en kommentar