Fjellørret med nøtterømmesaus

Hel fisk kan skremme mange. Hvordan tilbereder man den, egentlig? Ikke la deg skremme. Trust me. Det er faktisk mye lettere å få til perfekt fisk når du har hele fisken.

Denne nydelige fjellørreten lå og glinset i sin prakt på Vulkanfisk en lørdag. Vi hadde planlagt noe helt annet til middag, men da vi så fisken var vi ikke i tvil. Den skulle bli med hjem.

Ørret, agurksalat og kokte poteter er klassisk, men det er en klassiker av en helt bestemt grunn, nemlig at det smaker så nydelig.

Rømme og ørret er en kombinasjon som jeg elsker. Denne gangen gikk vi et steg videre og tilsatte ristede hasselnøtter. Det er ingen hemmelighet at ørret og nøtter/mandler også er en nydelig kombinasjon, så vi gjorde alt riktig her etter min mening.

Fisken tørket jeg godt og så saltet jeg godt i buken før jeg fylte den med sitronskiver og dvergbasilikum. Du kan bruke dill hvis du ikke får tak i dvergbasilikum. Det er en urt jeg ha forelsket meg skikkelig i.

Fisken (med hale, hode og skinn) pakket jeg inn i bakepapir og så snørte jeg igjen med mathyssing. Så la jeg pakken på et brett og satte den i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Da var faktisk vår ørret helt perfekt og skinnet kunne dras av uten problemer. Nå var det lett å føre en kniv på midten og løsne kjøttet fra beina.

Agurksalaten er enkel å lage. Riv tynne skiver agurk og legg i en lake bestående av 1 del sukker, to deler eddik og tre deler vann som kokes opp. Kjøl ned laken og legg agurkskivene i. Dryss litt salt over og la marinere en halvtimes tid.

Sausen: Legg en neve hasselnøtter på et bakebrett og rist i ovnen på 180 grader i ca 10 min til skallet sprekker. Gni av skall og grovhakk. Finhakk 1/2 løk og mykne på medium varme i en ss smør. Tilsett 1 glass hvitvin og kok ut alkoholen.
Ha en boks Rørosrømme (for den er best) i en gryte. Salt og pepre. Tilsett så mye nøtter du vil. Juster smaken med sitron.

Kok poteter og server. Vi drakk en helt nydelig vin til: Indigo Sal da Terra Albariño 2019

Forrige

Thailandsk larb

Hvordan velge bærekraftig i fiskedisken

Neste

Legg igjen en kommentar