Denne drinken er laget på norsk eplebrennevin

Lenge siden jeg har laget en helgedrink på bloggen nå. Det skylles mye reisevirksomhet og generelt mye å gjøre. Men endelig fikk jeg tatt meg selv i nakken og laget en drink jeg lenge har pønsket på.

Egge Gård på Lier lager masse morsomt, og især eplebrennevinet har vært i mitt søkelys en stund. Jeg elsker calvados (fransk eplebrennevin) og foretrekker det fremfor cocgnac som en avec. Egge Gård lager altså en slik norsk calvados. Og den er slettes ikke dum. Skikkelig god, faktisk. Den må da kunne funke i en drink? Og det gjør den definitivt.

Eple og ingefær er en bra match. Derfor introduserer jeg eplebrennevinet til en god ingefærøl fra Thomas Henry. Noen dråper sitronsaft, masse is og noen epleskiver og du har en superfresh drink. Denne anbefaler jeg deg å teste ut i helga. Liker du amerikansk whiskey vil du bli positivt overrasket over likheten i smak når du mikser eplebrennevinet med ingefærøl.

Slik lager du eple- og ingefærdrink

4 cl Egge eplebrennevin (eller annen eplebrennevin)

3 dråper sitron

10 cl Ginger Ale (gjerne Thomas Henry)

2 tynne epleskiver

Legg is og epleskiver i et glass. Hell på eplebrennevin og ingefærøl.

Drikk avkjølt.

Over og ut her fra Helleskitchen for nå er det straks helg!

 

Forrige

Oh, la la! Pariser på bloggen i dag!

Valentinedagen – vik fra meg! Gi meg kjøtt!

Neste

Legg igjen en kommentar