Den syndigste kake… og den er glutenfri!

Det finnes en kake. En kake så syndig at jeg må sakte hviske den til deg. Den er myk og smelter på tungen. Den er laget av de fineste hasselnøtter og har en krem av hvit sjokolade på toppen. Små terninger av syrlige epler balanserer den mektige kremen og nøttekaken.

Skjønner du at jeg hvisker? Denne kaken overgår fantasien og den er tilgjengelig for deg nå. nevnte jeg at den også er glutenfri? Det betyr null og niks for meg, men mye for andre.

Nok Dirty Talk. Men jepp, det stemmer. Jeg har spist verdens beste kake, og det i Danmark. På Huset Blom i Sønderborg fikk jeg servert en deilig dansk frokost (som betyr lunsj på dansk. Forvirrende?). Den deilige plattingen med husets spesialiteter var en nytelse i seg selv. Det var også den deilige deleretten med oksekjøtt, løk og potetchips. Men da kaken kom på bordet ble det totalt stille. Alle vernet om sin bit og det var ikke en smule igjen på fatet.

Herregud, jeg har da spist nøttekake før! Gode nøttekaker også. Men denne var spesiell. Den er ikke tung og seig, slik konsistensen til andre nøttekaker er. Denne er lett som en fjær (vel, ikke helt, men fra en veldig stor fugl?), men mektig som en konfektkake. Kremen er som den deiligste nytelse i kulinarisk form og eplene passer perfekt for balansen.

Huset Blom ligger i en villa i byen Sønderborg helt ved grensen til Tyskland. Hva er Sønderborg kjent for? Krigen i 1864 ved Dybbøl mølle mellom Danmark og Tyskland. Jeg fikk en rundtur på den historiske slagmarken på segway (!) og det var da fryktelig gøy.

Segway på krigsmarkene.
Segway på krigsmarkene.

Men jeg er hakket mer interessert i mat enn gamle krigshistorier, så for meg var Huset Blom stedet for de store opplevelser. Restauranten er omtalt i White Guide. Restauranten ligger som sagt i en villa i utkanten av byen. De spesialiserer seg på deleretter i moderne omgivelser. Det finnes peis. Det finnes hygge. Det finnes god mat og vin. Ta endelig turen innom hvis du er på de trakter.

Jeg har vært så heldig å få oppskriften på den deilige, syndige kaken. Det er bare å sette igang å bake den, men skyld ikke på meg hvis du blir avhengig!

l1020252Huset Bloms nøttekake med hvit sjokoladekrem og epler

  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 5 egg
  • 200 g hvit sjokolade
  • 100 g ristet hasselnøttmel
  • Krem:
  • 1/2 beger kremfløte
  • 50 g hvit sjokolade

Smelt smør og tilsett sjokolade. Ikke la den bli for varm (Max. 60 grader)

Pisk egg og sukker hvitt og luftigt og vend inn den lett avkjølte egge/sjokolademassen. Rist hasselnøtter i ovnen i 10 minutter til de er gylne og de lukter deilig. Kjør dem til mel i en blender. Vend hasselnøttmel i røren. Smør en springform og hell røren i.  Bak i ca. 40 minutter ved 160 grader.

Server med en krem laget av pisket kremfløte og litt smeltet hvit sjokolade. Skjær knøttsmå terninger av syrlige epler og pynt på kaken.

Hallo der nede på tallerkenen.
Hallo der nede på tallerkenen.
Huset Blom
Huset Blom

Til info: Jeg har vært på pressetur med Visit Denmark til Sønderjylland. Alle utgifter i anledning turen er dekket.

Forrige

Lettstekt oksekjøtt med steinsoppmajones og friterte kapers

Sjekk ut drømmejobben

Neste

Legg igjen en kommentar