Cocktail med mynte og sitron

Jeg var nylig i Dubai på jobb. Alle som har vært der vet at det er litt komplisert å få seg et glass vin eller en cocktail. Det gjør meg ingenting for det er så utrolig mye godt å velge mellom av juice. Min favoritt er juice laget med herlig mynte og sitron. Den inneholder rimelig mye sukker, men her kan man sikkert bruke sukkererstatning.

Det er viktig å bruke skikkelig mynte som du får i bunt i grønnsaksbutikker. Den du får kjøpt som gror i potte er for kraftig i smaken.

Juicen er nydelig å drikke som den er, men også med litt boblevann er den frisk og god. Jeg har dog laget en cocktail med 4 cl kvalitetsvodka iblandet 8 cl sitron- og myntejuice. Den ble fantastisk frisk og deilig. Ja, skikkelig vårlig.

Deilig vårfarge

Slik lager du sitron- og myntejuice (Ca 1/2 liter juice):

Press saften av 5 sitroner

1 stor neve mynteblader og -kvister

3 dl kaldt vann

Sukkerlake lager du enkelt ved å koke opp 1 dl vann og 1 dl sukker. Kok til sukkeret smelter og kjøl ned. Hell det over på en flaske og ha det i kjøleskapet. Perfekt å bruke til cocktails.

Kjør sitronsaft, vann og mynteblader i blender. Sil av i kaffefilter eller finmasket sil for å få bort rester av myntebladene.  Bland med sukkerlake til den får den søtheten som du er komfortabel med. Det må en del til, altså.

Shake juicen med masse isbiter og vodka og sil over i et elegant glass, som f.eks disse flotte champagneskålene fra Holmegaard.

De flotte champagneskålene er fra Holmegaard og kommer fra serien Regina. De er perfekte til en cocktail som denne. NB: Glassene er sponset.

Du kan selvfølgelig nyte juicen uten alkohol. Ha masse isbiter i et glass hell på juice og litt boblevann. En deilig og avkjølende drikk for den som ikke drikker alkohol.

Forrige

Helstekt and med rosmarin og fløtegratinerte poteter

Enkel shoyu ramen

Neste

Legg igjen en kommentar