Bygdøy allé blomstrer endelig igjen!

Jeg bor på Frogner i Oslo. Nærmere bestemt i Bygdøy allé.

Bygdøy allé var en gang en paradegate med kastanjeallé og flotte butikker. Nå er fjerdedelen av kastanjetrærne kuttet ned, mange butikkslokaler står tomme og Kiwi, Rimi og Bunnpris er butikkene vi har å forholde oss til.Vel, akkurat det er litt feil, for vi har også Oslos beste fiskebutikk, Fjelberg og oste/delikatessebutikken Frognerspecial, så det er ikke så dårlig stelt sånn sett. Men det har ikke skjedd noe nytt her siden Dovre falt.

Men ut av det blå har det dukket opp et nytt konsept! Kokkeløren! Dette er en matbutikk. Men det er ikke bare det. Det er et sted drevet av proffe kokker som setter sammen måltidet for deg på en spennende måte. Du ser en plansje over det måltidet du ønsker å handle inn, så ligger alle ingrediensene der med oppskrift og fremgangsmåte. Prisen per porsjon er oppgitt. Det er jo bare genialt! Her får du hver minste ingrediens i pakken. Trenger oppskriften et par kvister timian, ja da ligger det et par kvister timian i pakken. Skal du lage et oste- og spekematfat, ligger alt pakket der for deg og du vet akkurat hva du skal betale. Dette er et genialt konsept for små familier som har lyst til å kose seg med kvalitetsprodukter uten å måtte ta opp forbrukslån eller å sitte igjen med fryktelig masse mat som er vanskelig å få brukt opp. Apropos kvalitesprodukter. Kokkeløren vil satse på akkurat dette. Økologisk, kortreist, bærekraftig og kvalitet. De skal selge varere som tidligere kun blir levert til restaurantere. Varer forbrukeren aldri ser snurten av uten å måtte gå på restaurant. Det er flotte varer som Fjellgris fra Valdres, Ost fra Undredal Stølsysteri og mye, mye mer. Grunnen til at jeg sier «skal selge» er at dette konseptet kun kan oppleves som et prøveprosjekt denne helgen. Selve butikken åpner i slutten av april. Men i dag (søndag) kan du ta turen innom Bygdøy allé 15 fom. kl 11.00 (til 16.00) og kjøpe med deg en DIY-kit av beste kvalitet.

kokkeloren
Øverst: Spekefat 139 per pers. Alle ingrediensene er pakket ferdig til å ta med seg. Genialt konsept! Nederst: Dessert med oppskrift og fremgangsmåte.
kokkeloren2
Øverst: Kongekrabbemåltid. Ferske kongekrabbe-bein med alt av herlig tilbehør laget av de flinke kokkene hos Kokkeløren. Nederst: Alle oppskriftene på «DIY-pakkene» som de som du kan kjøpe i «Test-butikken» i dag.
kokkeloren3
Økologiske, kortreiste kvalitetsvarer der dyrevelferd står i sentrum. My kind of shop!
kokkeloren4
Populært hos Kokkeløren på lørdag.

Kokkeløren vil holde åpent fra kl 07.00 om morgenen til 19.00 på kvelden når de åpner butikken. Dvs at du kan kjøpe frokosten din her. De vurderer også å sette ut bord på fortauet slik at man kan spise der.

Når du er i strøket kan du også stikke nesen innom naboen til Kokkeløren, italienske Andrea Bono som selger italienske spesialiteter.

Så legg søndagsturen til Bygdøy allé i dag! Jeg gleder meg som en unge til de åpner for fullt!

Følg HellesKitchen på Facebook eller instagram @HellesKitchen
kokkeloren6
Kvalitesråvarer. Nederst: Lokalet til Kokkeløren i Bygdøy allé 15 på Frogner i Oslo. Dette lokalet har vært alt fra apotek til Maktabi teppehandler. Nå blir dette et nytt og spennende matkonsept.
Forrige

Ostevaffel med egg og kalkunskinke – den perfekte helgefrokosten

Gresskar i påskedrakt

Neste

Legg igjen en kommentar